Mainz’e umut oldular

Güncelleme Tarihi:

Mainz’e umut oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2012 15:09

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, Gençlik Daireleri kamplarındaki gençlerin tatil için Türkiye’ye gönderilmelerini talep etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da anne ve babalarından koparılan çocuklara yardım amacıyla kurulan Umut Yıldızı Derneği’nin Başkonsolosluklar ve Türk sivil toplum örgütleriyle toplantıları sürüyor.

Mainz yakınlarındaki Oppenheim kasabasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Mainz Başkonsolosu Aslan Alper Yüksel, Muavin Konsolos Sevil Özgür Bedir ile aralarında DİTİB, Türk Veli Dernekleri, Rheinland Pfalz Türk Alman İşadamları Derneği ‚nin (TDU) bulunduğu Mainz, Ludwigshafen ile Saarland bölgelerinde çalışan Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mainz Başkonsolosu Aslan Alper Yüksel, Gençlik Dairelerince çocukları ellerinden alınan Türk ailelerin kendilerine haber vermeleri durumunda konuya müdahil olduklarını belirterek "Çok ulvi bir konu, amaç peşinde koşuyorsunuz. Bu konuyla ilgilenen ailelere, dernek yöneticilerene çok teşekkür ediyorum“ dedi.

Türkiye, gençlerimize yaz kampı imkanı sunmalı
Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay ise geçtiğimiz günlerde Köln, Berlin, Stuttgart, Münster, Nürnberg ve Frankfurt kentlerinde olmak üzere pek çok merkezde konsolosluklar ve Türk sivil toplum örgütleriyle toplantılar yaptıklarını belirterek, "Türk ailelerden alınan çocuklar konusu çok önemli. Biz, çocuklar dilinden, kültüründen, dininden koparılmasın istiyoruz.

"Ailenizde bana yer var mı?‘ kampanyamızla Türkleri koruyucu aile olarak kazanmak istiyoruz. Eyaletlerimizde Umut Yıldızı şubesinin veya benzer derneklerimizin kurulmasını istiyoruz. Türkiye Türk gençlerine yaz kampı imkanı sunmalıdır. Gençlik Daireleri ve ailelerin gözetimindeki gençlerin bu kamplara katılmalarını istiyoruz. Böylece gençler hem stresten uzaklaşan hem de Türkiye’yi yakından tanıma imkanı bulacak“ diye konuştu.

Rheinland Pfalz Türk İşadamları Derneği Başkanı Ender Önder de bölgede Türk çocukları yararına çalışan bir oluşum için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!