Mahir’in gücü yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Mahir’in gücü yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2009 11:22

Arthur Abraham ile dünya şampiyonası unvan maçına çıkan Mahir Oral, yediği sert yumruklarla altı kez yer düştü. 10. raundda ise köşesinden havlu atınca Mahir oral nakavt oldu.

Fotogaleri: MAHİR ORAL HAVLU ATTI

IBF Dünya Orta Sıklet Profesyonel Boks unvan maçında Mahir Oral 10. rauntta havlu attı. Altın kemeri elinde bulunduran 29 yaşındaki Arthur Abraham ile karşılaşan Mahir Oral, maç boyunca aldığı sert yumruklarla toplam altı kez yere düştü. Hakem dört kez sayarken, 10. rauntta Arthur Abraham’ın uyarısıyla Mahir’in köşesinden ringe havlu atıldı.

Abraham havlu at dedi


Berlin Max Schmeling Spor Salonunda 9 bin seyircinin izlediği boks maçının ilk üç rauntunda Mahir Oral rakibine oranla daha iyiydi. Uzaktan vurduğu yumruklarla hakemlerden puan almayı başaran Mahir, dördüncü rauntta rakibinin sağ yumruğu ile yere düştü. Aynı rauntta bir kez daha düşen Mahir’in imdadına gong sesi yetişti. Beşinci rauntta yere düşen Mahir, altıncı rauntta iki kez daha aldığı yumruklarla yere serildi. 8, 9 ve 10. rauntta da sert yumruklarla sarsılan Mahir’e 10. rauntta hakem tam üç kez saydı. Bu rauntta rakip boksör Arthur Abraham, havlu atılması için Mahir’in köşesine işaretlerde bulundu. Bunun üzerine havlu atılınca maçı alan Arthur Abraham unvanını ve kemerini korudu.


Antrenörüm doğrusunu yaptı


Maçı değerlendiren Mahir Oral, antrenörünün havlu atmasını doğru bulduğunu belirterek “Çok iyi mücadele ettim. Her seferinde ayağa kalktım. Fakta olmadı.şampiyonluk benim rüyamdı. Antrenörüme güveniyorum. Havlu atması doğru karardı” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!