Mağdurlar Ankara'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Mağdurlar Ankaraya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 20:59

Yeşil Sermaye mağdurları Ankara'da aralarında TBMM Başkanı Toptan, Yurtdışı Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşüp kendilerinden yardım talep edecekler.

Haberin Devamı

Yeşil Sermaye mağdurları sorunlarını anlatmak için Ankara'ya gidiyor. Mağdurların kurduğu Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği (ATDD) Başkanı Muhammed Demirci ve yönetim kurulu üyeleri Alim Turan ve Maruf Parlak'tan oluşan heyet, 19 Kasım tarihinde Ankara'da bir dizi görüşmeler yapacak.
TBMM BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

ATDD Başkanı Muhammet Demirci, Ankara'da önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ile görüşeceklerini söyledi. Aynı gün Yurtdışı Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcı ile biraraya geleceklerini belirten Demirci 'Toptan ve Yazıcı'dan sonra aralarında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç ile de görüşeceğiz' dedi.
GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRSİNLER

ATDD Başkanı Muhammed Demirci ayrıca 'Biz devletten ve görüşeceğimiz insanlardan para istemiyoruz. Bizim tek amacımız yüz binlerce insanı dolandıranların mahkemeye çıkarılması ve hesap sorulması. Yüz yılın en önemli vurgunu yapıldı ve buna göz yumuldu. Holding sahipleri nitelikli dolandırıcılık suçu işledi. Zaman aşımı olmadan suçluların yargılanmasını ve mevcut varlıklarına el konulup holdingzedelere paralarının verilmesi bizim tek isteğimiz' dedi.

BAKANLA TARTIŞTI

Geçen sene ekim ayında Berlin Belediye binasında TÜSİAD'ın düzenlediği "Avrupa Birliği" konulu toplantıya katılan dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile tartışan ATDD Başkanı Muhemmed Demirci, Bakan Çiçek'in Yimpaş Holding'in Müdürü Dursun Uyar ile ortak olduğunu ileri sürmüştü. Demirci bununla bağlantılı olarak da Cemil Çiçek'in Dursun Uyar ile birlikte çekilmiş ftoğraflarını gösterip "Siz de ortaksınız. Siz de suçlusunuz" diye Çiçek'i suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!