Maçta bu da oldu

Güncelleme Tarihi:

Maçta bu da oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 09:47

St. Pauli-Schalke maçında yan hakemin kafasına bira bardağı isabet edince karşılaşma son dakikada tehir edildi.

Haberin Devamı

Dün gece oynanan ve Schalke'nın 2-0 galip götürdüğü karşılaşmanın 89. dakikasında St. Pauli taraftarlarından birisinin sahaya fırlattığı bira dolu bardağın yardımcı hakemin kafasına isabet etmesi üzerine maçın orta hakemi Deniz Aytekin karşılaşmayı iptal ettiğini belirten düdüğüyle yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Deniz Aytekin ''Devre arasında da bizlere çakmak gibi yabancı maddelerde atmışlardı. Arkadaşım kafasına isabet eden bira bardağının tesiriyle yere yıkıldı. Kuralllara göre davranıp maçı tehir ettim''dedi.

Skor 2-0 Schalke'nin üstünlüğündeydi

Son koltuğa kadar tıka basa dolduran 24 bin 487 seyircinin izlediği Am Millern Tor Stadı'nda Schalke 24. Dakikada Farfan'ın ortasını gole çeviren İspanyol yıldızı Raul ile 1-0 öne geçti. 63. Dakikada ev sahibi St. Pauli'de Deniz Naki oyuna dahil oldu. 66. Dakikada Farfan'ın ortasında bu kez Schalke genç yıldızı Draxler ile ikinci golünü buldu: 0-2. Bu golden sonra oyun iyice sertleşti. Oyun disiplininden kopan St. Pauli'de 68. dakikada Kalla sarı-kırmızı kart gördü. 79. dakikada Farfan'a sert giren Bartels. Hakem Deniz Aytekin'in gösterdiği kırmızı kartla oyun harici kalınca St. Pauli sahada 9 kişi kaldı.

Bira dolu bardak

Takımlarının oyununu beğenmeyen St.Pauli taraftarları hakeminde iki kırmızı kart göstermesine kızarak sahaya çakmak , bardak ve bunun gibi yabancı maddeler atmaya başladılar. Dolu bir bira bardağının yardımcı yan hakem Thorsten Schiffner'e isabet etmesi üzerine 89. dakikada Aytekin maçı tehir ettiğini açıkladı. Maç sonrasında bu bira bardağını attığı tesbit edilen bir St. Pauli taraftarının göz altına alındığı bildirildi.

Antrenör özür diedi

Maç sonrası basın toplantısında St. Pauli antrenörü Holger Stanislawski ''Bu çirkin olaydan dolayı çok üzgünüz. Böyle kişierin yeri maç izleyenler arasında olmamalı. Bu kişileri konuşmak bile utanç verici' diyerek yardımcı hakem Schiffner'e geçmiş olsun dileklerin iletip kendisi ve takımı adına özür diledi. Schalke'nin yeni Teknik Direktörü Ralf Rangnick ise ' Çok üzücü bir durum. Futbolun güzelliğine darbe vuran bu holiganları konuşmak onlara prim yaptırır. Böyle kişilerin aramızda yeri olmamalı' dedi. Alman Futbol Federasyonu'nun karşılaşmayı 3-0'lık skorla Schalke'nin galibiyeti lehine tescil etmesi , atılan iki golün sahiplerine yazılması ve kart cezalarınında aynen kabul edilmesine ve St. Pauli'ye de yüksek para cezası yanında saha kapatma cezası vermesi bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!