Macaristan'da vinyete dikkat

Güncelleme Tarihi:

Macaristanda vinyete dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 22:40

Macaristan üzerinde Türkiye'ye karayoluyla gidip gelen vatandaşlarımızın, Macar sınır kapısında otoban vinyeti almamaları pahalıya patlıyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Mannheim kentinden eşi Yasemin (34), oğlu Barı Bora (12) ile Türkiye’ye gitmek için yola çıkan 37 yaşındaki Bekir Büyüktepe, Macaristan yolunu tercih etti. Macar girişinde vinyet almayı unutan Büyüktepe, çıkışta memurların hedefi oldu. Memurların kendisinden rüşvet istediğini anlatan mercedes işçisi Büyüktepe, 'Türkiye’ye 10 yıldır karayoluyla gidip geliyorum. Bu kez de Macaristan yolunu denemek istedim. Macar gümrüğünden sorunsuz girdim. Yolda iyi ve temizdi. Kısa sürede çıkış gümrüğüne geldi. Pasaport kontrolünü yapan memur, benden otoban vinyetini istedi. Bende nerden alabileceğimi söyledim. Girişte almam gerektiğini söyledi. Bende vinyet olmadığını anlayan memur, benden avanta istedi. Hayatta en sevmediğim olay rüşvet ve avanta. Benden avanta isteyince ben çıldırdım. Bana cezamı kesmesini söyledim. Memur, gene gel anlaşalım diyince ben telefonu gösterip 'seni çektim' deyince, git diye beni gönderdi. Sonunda ne ceza, ne de avanta vererek sınırdan çıktı' dedi.
Macaristan gümrüğünde çok küçük bir tabelada vinyet alınması gerektiği yazdığını söyleyen Büyüktepe, 'Macaristan yolunu tercih eden vatandaşlarımız vinyete dikkat etsinler. Eğer almazlarsa büyük ceza ödüyorlar. Ben bilmiyordum ve bir yerde de görmediğim için vinyet almadım. Bunu fırsat bilen memurlar rüşver almak için yarıştı. Sakın Macaristan’da avanta veya rüşvet vermeyin. Hakkınızı savunursanız sorun çıkmıyor' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!