Macaristan gümrüğüne dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Macaristan gümrüğüne dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 10:50

Bu yıl ocak ayından itibaren gümrük mevzuatını değiştiren Macaristan, kişi başına iki paket sigara sınırıyla Türkleri gafil avlıyor. Türklerin arabaları didik didik aranıyor.

Haberin Devamı

BU yıl izin sezonu öncesi gümrük mevzuatını değiştirerek, sınırda kişi başına sadece iki paket sigaraya izin veren Macaristan izincileri etkiledi. Macaristan’ın Röske sınır kapısından giriş yapan Ulm’lü Ok ailesi sigara yüzünden 7 saat sınırda bekledi. İki çocuğu ve yanlarında bir arkadaşlarıyla Türkiye’den Almanya’ya dönmekte olan İbrahim ve Meryem Ok çiftinin aracı, Röske sınır kapısında gümrük memurları tarafından arandı. Araçta 8 karton sigara bulan gümrük memurları İbrahim Ok’un pasaportuna el koydu.



İbrahim ve Meryem Ok, “Macar gümrük memurları Avrupa plakalı Türklerin araçlarını didik didik arıyor. Gümrük alanına çekilen tüm arabalar Avrupa’da yaşayan Türklere ait. Bizi de aradılar. Biz 8 karton sigara almıştık. Bunun yasak olduğunu söyleyip pasaportlarımıza el koydular ve “Bekleyin” dediler. Gümrük memurlarına ‘cezamız neyse yazın, ödeyip gidelim’ diyoruz. Ama dinlemiyorlar. Türkçe tercüman getirdiler, tutanak tutup en az 30 yerde imza attırdılar. Biz 7 saat sonra 265 Euro ceza yatırdık, sigaralarımıza da el koydular. Sonra pasaportlarımızı verip ‘Hadi gidin’ dediler. Vatandaşlara çağrımız sakın yanınızda bir karton bile sigara bulundurmayın" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!