"MAB" projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

MAB projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 13:59

Meslek Altın Bileziktir (MAB) projesi Mannheim’da düzenlenen bir programla tanıtıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Mannheim Okul Aile Birliği’nin organize ettiği Mannheim Belediyesi, iş ajansı, Rhein-Neckar Aktiv İşadamları Derneği, Türk İşverenler Derneği’nin desteklediği, “Meslek Altın Bileziktir” (MAB) projesi tanıtıldı.

Almanya’ya Türk göçünün 50. yılında Türk gençlerinin meslek eğitimi konusunda geldikleri noktanın da anlatıldığı toplantıda, göçmen gençlerin meslek sahibi olmaları ve hangi mesleklerin daha cazip, uygun olduğu konusunda bilgiler verildi. Toplantıda, meslek seçimi, meslek edinmenin teşvik edilmesi, meslek edinme yolları ve iş bulma şansını artırmak için yapılması gerekenler, uzman kişiler, kurum ve kuruluşlar tarafından masaya yatırıldı.

Kurz: Gençler için şans

Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, konuşmasında meslek eğitiminin önemine dikkat çekti. Başkan Dr. Kurz, birçok kurumun bu konuda birlikte hareket etmesinin gençler için önemli bir şans olduğunu belirtti. Mannheim’ın meslek eğitimi konusunda zengin imkana sahip olduğunu belirten Kurz, bu konuda velilere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Karlsruhe Başkonsolos Muavini Mahmut Niyazi Sezgin de, meslek eğitiminin hayatın bir parçası olduğunu ve bu konuda daha titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Geniş katılım

Stadthaus Ratsaal’da düzenlenen toplantıya Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz, Karlsruhe Konsolos Muavini Mahmut Niyazi Sezgin, Mannheim İş Acentesi yetkilisi Rolf Schumacher, Sanayi ve Ticaret Odası temsilcisi Herald Töltl, Meslek eğitimi danışmanı Rainer Kettner, Eğitimci Ümit S. Arabacı, Rhein-Neckar Aktiv İşadamları Derneği proje sorumlusu Ethem Sadri Atılgan, Türk İşverenler Derneği Başkanı İlker Polat, Karlsruhe Konsolosluğu sosyal danışmanı Osman Kaya, öğrenci ve veliler katıldı.

Toplantının yapılmasında önemli katkısı bulunan eğitimci Ümit Ümit Arabacı ise, Mannheim’da 150’ye yakın meslek alanı olduğunu ve bu meslek alanlarının ailelere ve çocuklara iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!