Maas uyardı: Trajik sonuçları olabilir

Güncelleme Tarihi:

Maas uyardı: Trajik sonuçları olabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2020 11:01

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya’da koronavirüs tedbirlerinin erken gevşetilmemesi konusunda uyardı. Maas bunun trajik sonuçları olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Başbakan Angela Merkel’in eyalet başbakanları ile bugün yapacağı toplantı öncesinde koronavirüs önlemlerinin gevşetilmemesi konusunda uyardı. SPD’li Dışişleri Bakanı Maas Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, “Her gün yeni acı ölüm rakamlarının yaşandığı sınırlarımızın ötesindeki bazı ülkelerdeki manzara şunu gösteriyor: Temasın engellenmesinin erken kaldırıldığı her günün, insanlarımızın sağlığı açısından trajik sonuçları olabilir” dedi. Almanya’da vaka sayısının güçlü bir biçimde yeniden artması halinde Alman resmi makamlarının şu ankinden çok daha sert önlemler almak zorunda kalacağı uyarısı yapan Maas, “Böylesi bir senaryoyu engellemek için her şeyi yapmak zorundayız. Bütün risklerin titizlikle ölçülüp biçildiği bir çıkış stratejisine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

MASKE VE APLİKASYON ÖNERİSİ
Almanya Dışişleri Bakanı, tedbirlerin gevşetilmesi halinde gönüllü olarak kullanılacak bir koronavirüs aplikasyonu ile enfeksiyon bulaşanların temasta olduğu insanların hızlıca bulunması ve bilgilendirilmesini önerdi. Maas, ayrıca yeterli sayıda temin edileceği güvence altına alınır alınmaz da maske takılması zorunluluğunun düşünülmesinden yana.

BAKMADAN GEÇME!