Lünen renklidir öyle kalacaktır

Güncelleme Tarihi:

Lünen renklidir öyle kalacaktır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 12:05

Almanya’nın Lünen kentinde belediyenin öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, ırkçılığa karşı ortak deklarasyon yayınladı.

Haberin Devamı

Başta siyasi partiler olmak üzere, 39 kurum ve kuruluş tarafından imzalanan bildiride, ırkçılığın Lünen’de kök salmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı. SPD Eyalet milletvekili Rainer Schmeltzer tarafından ‘Irkçılığa Karşı Güç Birliği Platformu’ adına okunan bildiride, ırkçıların tüm Almanya’da olduğu gibi Lünen’de de faaliyetlerini arttırma eğiliminde olduklarına dikkat çekildi.

“Kahverengi bataklığa Lünen’de yer yok. Lünen renklidir, öyle de kalacaktır” diyen Rainer Schmeltzer, “Bu bildiride attığımız imzalarla insan onurunu, hoşgörüyü ve özgürlüğü yok etmeye yönelik her adımın karşısında olacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Ortak deklarasyon ile Lünen’de ırkçılığa karşı önemli bir adım atıldığını belirten Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm Stodollick ise hazırlanan bildiriye halkın da desteğini alarak daha güçlü olmak amacıyla imza kampanyasını sürdüreceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!