Lüks düşkünü piskoposun sarayı ne olacak?

Güncelleme Tarihi:

Lüks düşkünü piskoposun sarayı ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 11:05

Almanya’da geçen yıl Mart ayında Papa Francis tarafından görevden alınan “lüks düşkünü” Limburg Piskoposu’nun kendisi için inşa ettirdiği sarayın ne amaçla kullanılacağı tartışılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Tebartz van Elst’in Katolik Kilisesi’nin gizli ödeneklerinden aldığı 31 milyon Euro'yu kullanarak inşa ettirdiği sarayda 213 bin Euro'luk bir adet Japon Koi balığı üretme göleti, duvarlara monte edilmiş ipadler, jacuzzi’li lüks banyolar ve özel olarak aydınlatılmış lüks merdivenler bulunuyor.

Limburg Piskoposluk Bölgesi yetkilileri, Katolik Kilisesi için büyük bir utanca dönüşen sarayın ne amaçla kullanılacağının hala belirlenmediğini ancak binayı “Halk için yararlı” bir merkeze dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Lüks düşkünü piskoposun sarayı ne olacak


İngiliz Independent gazetesine konuşan Piskoposluk Bölgesi sözcüsü Wolfgang Rosch “Artık manşetlerde yer almamak, normal gündelik hayata dönmek istiyoruz. Bu bina yeniden hayat dolmalı” dedi.

Rosch, binanın ne amaçla kullanılacağı konusunda son kararı yeni Limburg Piskoposu’nun vereceğini söyledi. Ancak bölgeye yeni bir piskoposun 2016 yılından önce atanmayacağı tahmin ediliyor ve bu sürede lüks binanın boş kalmasına da sıcak bakılmıyor.

Saray’ın dini seminerlerin verileceği bir merkez ya da müzeye dönüştürülmesi gündemde ayrıca lüks binanın mülteci sığınma evi olarak da kullanılabileceği belirtiliyor.

Piskoposluk Bölgesi hangi amaçla kullanılacağına karar verilemese de sarayın kısa süre sonra halka açılacağını ve meraklıların rehber eşliğinde lüks binayı gezebileceğini de açıkladı.

Sarayı inşaa ettiren din adamı Tebartz van Elst şu anda Roma’da yaşıyor ve Vatikan’da danışmanlık yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!