Lüders uzmanları dinledi

Güncelleme Tarihi:

Lüders uzmanları dinledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 16:19

FEDERAL Hükumetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christina Lüders, Müslüman toplumunun ayrımcılıkla mücadele sorumluları ile biraraya geldi. Görüşmede ayrıca Almanya genelinde ayrımcılıkla mücadele alanında çalışan uzmanlar da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Federal Aile, Kadın, Yaşlı ve Çocuklar Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede uzmanlar yaptıkları çalışmalar ile ilgili Lüders'e bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra açıklama yapan Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Lüders, toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, Müslüman toplumunun ayrımcılıkla mücadele konusunda görüşlerini dinlediğini söyledi.

Lüders, uzmanlarla bundan sonra da daha etkin nasıl çalışmalar yapacaklarını masaya yatırdıklarını kaydetti. 2006 yılında federal hükumete bağlı olarak kurulan Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, ırk veya etnik, dini veya dünya görüşü, cinsiyeti veya yaşı, engelli veya cinsel kimliği nedeniyle insanlara haksızlık edilmesine ve ayrımcılığa uğramasına karşı mücadele veriyor. Dairenin görevleri arasında danışma hizmeti vermenin yanı sıra, ayrımcılıkla ilgili araştırmalar yapmak ve insanları bu konuda bilinçlendirip bilgilendirmek de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!