Lucescu, Gerets'i üzdü UEFA'da tur atlayanlar

Güncelleme Tarihi:

Lucescu, Geretsi üzdü UEFAda tur atlayanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 00:31

UEFA Kupası'nda dün gece oynanan çeyrek final rövanş maçlarının ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, Eric Gerets'in takımı Marsilya'yı saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Yarı final eşleşmeleri şöyle oluştu:

Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk

Hamburger Sv - Werder Bremen

Dinamo Kiev 3-0 Paris Saint Germain

Fransa'da oynanan ve 0-0 biten maçın rövanşında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev sahasında Paris Saint Germain'i ağırladı. Dinamo Kiev; 3. dakikada Ismael Bangoura, 15. dakikada Mickael Landreau (kendi kalesine) ve 61. dakikada Ognjen Vukojevic'in golleriyle sonuca gitti ve yarı finale yükseldi.

Manchester City 2-1 Hamburger Sv

Almanya'da oynanan ilk maçta rakibini 3-1 mağlup eden Hamburg, deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen tur atlayan taraf oldu.

İngiliz ekibi Manchester City'nin gollerini; 16. dakikada Elano Blumer ve 50. dakikada Felipe Caicedo atarken, Hamburg'un tek golü 11. dakikada Jose Paolo Guerrero'dan geldi.

City'de, Richard Dunne 75. dakikada kırmızı kart gördü.

Marsilya 1-2 Shakhtar Donetsk

Türkiye'de çalışan iki teknik direktörün karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk oldu. İlk maçı Ukrayna'da 2-0 kazanan Shakhtar, Fransa'da oynanan rövanş maçını da 2-1 kazanarak tur atladı.

Eric Gerets'in takımı Marsilya'nın tek golü 43. dakikada Hatem Ben Arfa'dan gelirken, Shakhtar'ın gollerini ise 30. dakikada Fernandinho ve 90. dakikada Luiz Adriano attı.

Udinese 3-3 Werder Bremen

Almanya'da oynanan maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Werder Bremen, deplasmanda rakibi ile 3-3 berabere kaldı ve turu atlamayı başardı.

İtalyan ekibi Udinese'nin gollerini; 15. dakikada Gökhan İnler, 30 ve 38. dakikalarda ise Quagliarella attı. Werder'in golleri ise, 28 ve 60. dakikalarda Diego ve 73. dakikada Claudio Pizarro'dan geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!