Lotto’ya hücum: 35 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Lotto’ya hücum: 35 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 00:00

Almanya’da Lotto’daki Jackpot yine kırılamadı. Büyük ikramiye 35 milyon Euro’ya çıktı. Yarın yapılacak çekilişte altı doğru artı süper sayıyı tutturan Almanya tarihinin en büyük ikramiyesini kazanacak.

Haberin Devamı




Dr. Ümit Öztoprak
Almanya lotosunda ikramiye rekor seviyeye ulaştı. Çarşamba akşamı yapılan çekilişte hiç kimsenin altı doğru sayı ve süper sayıyı tutturamamasıyla 29 milyonluk Jackpot cumartesi çekilişine devretti. Böylece cumartesi günkü çekilişte büyük ikramiye 35 milyon 200 bin Euro’ya yükseldi. Son çekilişte ayrıca "Spiel 77" oyununda da doğru rakamları bilen olmadı. Buradaki ikramiye de 4 milyon Euro’ya çıktı.

Tarihi ikramiye

Almanya’da 11 haftadan beri kimsenin doğru sayıları bilememsi sonucu Lotto tarihinin en büyük ikramiyesi birikti. 35 milyon Euro ülkede tam bir Lotto çılgınlığı yaşanmasına neden oldu. Baş döndüren miktar nedeniyle kupon dolduranların sayısında patlama oldu. Herkes bayilere akın ederken zengin olma hayali ile kupon doldurup yatırıyor. Şansını deneyenler arasında çok sayıda Türk de bulunuyor.

Bunun yanı sıra son çekilişte de olduğu gibi komşu ülkelerden gelip Lotto oynayanların sayısında da artış gözlendi. Çarşamba günü yapılan çekilişte altı doğru rakamı ise altı kişi tutturdu. Talihliler kişi başına yaklaşık yarım milyon Euro kazandılar. Almanya Lottosu’nda bugüne kadar ki en büyük ikramiyeyi 2004 yılının aralık ayında iki kişi kazanmıştı. İki talihli 26 milyon 700 bin Euro’yu paylaşmışlardı.

Doktor uyardı

Lotto’da ikramiyenin rekor seviyeye ulaşması nedeni ile doktorlar milyoner olma hayalini kuranları uyardı. Lotto oynayanların sakin olmalarını öneren Psikolog Dr. Ümit Öztoprak “Lotto oynayıp zengin olma hayali kurmak elbette güzel bir durum. Fakat kendini buna inandırmak ruh sağlığı açısından çok doğru değil. Hayal kırıklığı yaratabilir. Ayrıca bütün gün lotto ve büyük ikramiyeyi gündemde tutmak stres yapar” dedi.

Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!