Londralı Türk Hollywood yolunda

Güncelleme Tarihi:

Londralı Türk Hollywood yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 11:07

LONDRA’nın Enfield Belediyesi sınırları içerisindeki Grange Hill’de yaşayan Türk genci Anatol Yusuf, başarıdan başarıya koşuyor.

Haberin Devamı

İngiliz sinema, televizyon filmlerinde ve tiyatroda her tür karaktere hayat veren Anatol Yusuf, Started Respsonse adlı oyunda ve BBC’nin Afternoon Play dizilerinde de Türk karakterleri canlandırdı. İngiltere’nin en önde gelen sanat kurumlarından Bristol Old Vic Theatre’da eğitim gören Yusuf, ABD yapımı “Last Orders” adlı filmde ünlü Amerikalı aktör Bob Hoskins’in gençliğini canlandırdı. Yusuf, “Genç İndiana Jones’un Günlükleri”nde de ünlü İngiliz aktör Michel Caine ile birlikte oynadı.


En iyi aktör
Kariyerini Amerika’nın New York ve Los Angeles şehirlerinde sürdüren, "Backstage" adlı Amerikan dergisinin “en iyi aktör” olarak tanımladığı Yusuf, yakın bir tarihte Michael Clark Duncan’ın The Story adlı filminde de rol alacak.


“King Lear”, “Romeo and Juliet” ve “Macbeth” gibi Shakespeare oyunlarında da rol alan Yusuf, rol aldığı O Jerusalem adlı filmin Rodos adasındaki çekimlerini tamamladıktan sonra gittiği Türkiye’yi bir ay boyunca gezerek ülkesi ve ailesinin kökenleri hakkında çok şey öğrendiği belirtilerek, "Türkiye'de de film çekmeyi planlıyorum. Ülkemin tarihi hakkında bir oyun yazdım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!