Londra'da müzik dolu gece

Güncelleme Tarihi:

Londrada müzik dolu gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 12:41

Londra’da Tanini Trio adlı enstrümantal Türk klasik müziği grubu, “Dokunuşlar” adlı bir konser verdi. Grup, Türk ve Batı ezgilerinden kalplere dokunan bir sentez sundu.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da, klasik Türk müziğinin usta isimleri Tahir Aydoğdu (kanun), Bilgin Canaz (ney) ve Hakan Ali Toker’in (piyano) oluşturduğu “Tanini Trio” müzik grubu, bir konser verdi.

Londrada müzik dolu gece


Londra’nın kuzeyinde Kings Cross bölgesindeki Kings Place adlı kültür merkezinde gerçekleştirilen Dokunuşlar (Touches) adlı konsere sayıları 400’e ulaşan müziksever katıldı.
Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Londra Büyükelçiliği ve Kültür-Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen konsere, Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, eşi Esra Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, eşi Ayşegül Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, eşi İhsan Tuncalı, büyükelçilik diplomatları, askeri ataşelerininde aralarında yer aldığı 400’den fazla yerli ve yabancı müziksever katıldı.

Londrada müzik dolu gece


“ÇEÇEN KIZI” İLE SON BULDU

Doğu ve Batı kültürleri arasında köprüler kurmak ve dünya genelinde barış ve dostluğu yaymak üzere yola çıkan ve her biri kendi alanlarında uluslararası bir kariyere sahip olan grup üyeleri, özenle oluşturulmuş Türk ezgilerinin mükemmel harmonisini dinleyicilere yorumladılar. Gece, Tamburi Cemil Bey’in “Çeçen Kızı”adlı eseri ile son buldu.

Grup, ikinci konserini İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow kentindeki Royal Concert Hall’da bu akşam (20 Şubat 2015 Cuma) saat 19.30’da gerçekleştirecek.

Konser Yunus Emre Enstitüsü ile Türkiye’nin Edinburgh Başkonsolosluğu ve Kültür- Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Londrada müzik dolu gece

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!