Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak!

Güncelleme Tarihi:

Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 15:42

Türk Rock müziğinin başarılı grubu ‘Mor ve Ötesi’, X activities’in organizasyonuyla 23 Mart Perşembe günü Londra 02 Indigo sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Haberin Devamı

YERLİ alternatif Rock grubu ‘Mor ve Ötesi’, ikonikleşmiş şarkılarını, dünyanın en önemli kültür ve sanat başkentlerinden biri olan Londra’da seslendirecek. Türkiye’nin müzik tarihine 20 yılı aşkın süredir unutulmaz eserler bırakan grup, ‘Bir Derdim Var’, ‘Cambaz’, ‘Oyunbozan’, ‘Uyan’ gibi ikonikleşmiş şarkılarıyla 23 Mart’ta Londra O2 Indigo sahnesinde 4 bine yakın müzikseverle buluşacak. Türk Rock müziğinin en güçlü temsilcilerinden biri olan ‘Mor ve Ötesi’; vokalde Harun Tekin, gitarda Kerem Özyeğen, bas gitarda Burak Güven ve davulda Kerem Kabadayı’dan oluşuyor.

Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak

SON OLARAK 2018’DE GELDİLER
Gerçekliğe dayalı ustaca yazılmış şarkı sözleriyle yalnızca duygusal değil, toplumsal konularda da pek çok eser ortaya koyan grup son albümü ‘Sirenler’ 2022’nin başında çıkarmıştı. Türkiye’nin sevilen müzik grubu ‘Mor ve Ötesi’ son olarak 2018’de geldiği Londra’ya beş senelik bir aranın ardından X activities’in organizasyonu ile Londra’da sahne alacak. Grubun Londra’daki konserine gitmek isteyen müzikseverler https://xactivities.co.uk sitesinden bilet temin edebilirler.

Haberin Devamı

Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak

‘BİZİM NORMALİMİZ ENKAZ ALTINDA KALDI’
Socrates Dergisi’nin, depremde zarar gören vatandaşlar için yaptığı dayanışma yayınında konuşan ‘Mor ve Ötesi’ solisti Harun Tekin, “Yaşananlar, normale dönülecek şeyler değil. Bizim normalimiz yok. Bizim normalimiz enkaz altında kaldı. Her depremde enkaz altında kalmamak için sokakta birbirimize iyi davranmamız gerekiyor. Bu ikisinin arasında bir bağlantı var. Yaya geçitlerinde yayalara yol vermemizle, yaptığımız evin kalitesi arasında bir bağlantı var” demişti. Tekin, geleceğe dair umutlu olmanın öneminden bahsederken, “Bu yaşadığımız şey kaderimiz değil. Biz yaşadığımız hayatı değiştirebiliriz. Bize Cumhuriyeti 100 yıl önce kuranların da söylediği bir şey bu. Kendi hayatımızı değiştirecek iyi kalpli, bilime inanan insanlarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak

8. STÜDYO ALBÜMÜ ‘SİRENLER’
‘Sirenler’, ‘Mor ve Ötesi’nin 21 Ocak 2022 tarihinde çıkan 8. stüdyo albümü. Toplam 11 şarkı var albümde ve grubun 10 senedir yeni albümsüz olduğu varsayıldığında en özlenen ve beklenen albümü diyebiliriz. Grubun vokali Harun Tekin, bu 10 yıllık ara için şu yorumda bulunmuştu: “1999’dan 2012’ye kadar 2-3 yılda bir albüm yayınlıyorduk. Belli bir noktadan sonra grupların sınırları olabiliyor. Bu tüm gruplar için geçerlidir. Bu bir nevi metal yorgunluğu da olabiliyor.”

Londra’da ‘Mor ve Ötesi’ ‘Sirenler’i çalacak

‘TAMİRİ MÜMKÜN’
Mor ve Ötesi’nin 28 Mayıs 2022’de, 35 bin kişiye verdiği İnönü konserinin filmi ‘Tamiri Mümkün’, Türkiye vizyonundan hemen sonra, 20 Ocak’ta İngiltere’nin başkenti Londra’daki 3 sinema salonunda izleyiciyle buluşmuştu. Mor ve Ötesi’nin İnönü Stadı’nda (Vodafone Park) gerçekleştirdiği konser, müzik tarihimizin önemli anları arasında yer aldı. Yaklaşık 3 saat süren konserde grubun unutulmaz şarkılarının dışında son albümü ‘Sirenler’ de yer alan şarkılara da yer verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!