Londra ve Paris Madımak’ı unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Londra ve Paris Madımak’ı unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 10:47

Madımak katliamı, Londra ve Paris’te düzenlenen yürüyüşlerle kınandı. Yürüyüşe katılanlar, katliamda ölenleri de andı...

Haberin Devamı

MADIMAK katliamının 21’inci yıldönümünde Londra’da İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi) tarafından yürüyüş düzenlendi. Ülkenin dört bir yanından gelen yüzlerce kişi, yürüyüş

Londra ve Paris Madımak’ı unutmadı
ve anma programı için saat 16.00 sıralarında Doğu Londra’da 89 Ridley Road adresindeki İAKM- Cemevi önünde toplandı. Kalabalık ana caddelerden geçerek anma programının yapılacağı Hackney bölgesinde Stoke Newington Common Park’ta yer alan ‘Pir Sultan Abdal ve Sivas şehitleri Londra anıtına’ kadar yürüdü. Kortejin önünde, ‘2 Temmuz Sivas 1993 Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı ve ölenlerin resimlerinin olduğu pankart taşındı. Hep birlikte ‘Çav Bella’ marşı söylendi.

SEMAHA DURDULAR
Bir saatlik yürüyüş ardından ‘Pir Sultan Abdal ve Sivas şehitleri Londra anıtına’ gelindi. Anma programı kapsamında, ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu. Katliamda ölenlerin isimleri tek tek okunurken, katılımcılar okunan her isme “Burada” diye karşılık verdi.
İngiltere’deki Alevi Kültür ve Cemevleri’nin çatı kuruluşu Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yetkilileri günün anlam ve önemini belirtti. Ardından İAKM- Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay başta olmak üzere cemevleri yöneticileri birer konuşma yaptı. Semah hocası Seher Ağbaba’nın söylediği deyişler eşliğinde gençlerden oluşan Cemevi Semah Ekibi’nin, semaha durması ardından program saat 18.00 sıralarında sonlandırıldı.

TÜRKÜLERLE ANDILAR
Madımak katliamı Paris’te de protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup, katliamda ölenleri şiirler ve saz eşliğinde söylenen türkülerle andı. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu anmada sık sık ‘Sivas şehitleri ölümsüzdür’ sloganı atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!