Londra Türk Ligi'nde yumruklar konuştu

Güncelleme Tarihi:

Londra Türk Liginde yumruklar konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 12:40

Londra'da Türk Ligi karşılaşmasında Aziz Gençlik- İskele maçı sonrası çıkan olaylarda aralarında kulüp görevlisi bir bayanında yer aldığı 7 kişi yaralandı. Olay yerine 6 araç dolusu polis, 2 ambulans gelirken, bir polis helikopteri de olup biteni yukarıdan kontrol etti.

Haberin Devamı

Londra Türk Ligi 2. Küme’de, pazar günü oynanan Aziz Gençlik- İskele maçı sonrası çıkan olaylarda 7 kişi yaralandı. Kuzey Londra’da yoğun Türk nüfusuna sahip Edmonton- Angel bölgesindeki 'Pymmmes Park' sahasında oynanan ve Aziz Gençlik’in, İskele’ye 3- 1 galip gelerek devreyi lider kapattığı erteleme maçı sonrası yaşanan olay yerine 6 araç dolusu polis, 2 ambulans gelirken, bir polis helikopteri de olup biteni yukarıdan kontrol etti.

Karşılaşma boyunca hiçbir problem yaşanmamasına karşılık, maç bitiminden 15 dakika sonra ani gelişen olaylar adette bir 'savaş görüntülerini' yansıttı.

Olaylar şöyle gelişti: 'Aziz Gençlik’te oynayan Fatih Kaygusuz adlı futbolcu, oyunun sonlarına doğru ayağı kırılan kardeşi Murat’ın bu durumundan sorumlu tuttuğu ve o sırada sahada tek başına kalan İskele Başkanı Soner Nedim’e tekme- tokat saldırdı. Olayı uzaktan gören Soner Nedim’in eşi ve kulüp sekreteri Serap Nedim ile diğer kulüp yöneticileri ve soyunma odalarındaki İskeleli futbolcular yarı giyinik durumda sahaya koştu.

Ancak olaylar inanılmaz şekilde büyüdü. Aziz Gençlikli futbolcular korner bayraklarının direklerini de kullanarak, karşılarına kim çıkarsa vurmaya başladılar. Bayan yönetici Serap Nedim başına aldığı sopa darbesiyle kanlar içinde kaldı.

Hastaneye kaldırıldılar

Yarım saatten fazla süren olaylar sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan İskele Başkanı Soner Nedim, eşi Serap Nedim ve iki oğulları ile üç futbolcu North Middlesex Hospital’e kaldırıldı. Yaralılar ilk tedavilerinden sonra gece saat 21.00 sularında taburcu oldu.

Bu arada İskele Kulübü Başkanı Soner Nedim, büyük şok yaşadığı belirterek, 'Niye bana saldırdılar anlayamadım. Bir futbolcularının ayağının kırılmasının nedeni ben miyim?' dedi.

Bu arada olay yerine Edmonton Polis İstasyonu’ndan gelen polislere ifade veren Aziz Gençlikli futbolcularının, 'Soner Nedim’in kendilerine küfür ederek, tahrik ettiğini' söylediği öğrenildi.

Hastanede görüştüğümüz Soner Nedim, ise iddiaları red ederek, 'sahanın ortasında kale direklerini tek başıma söküyordum. Bir kişi, 10- 12 kişilik gruba nasıl küfür eder' dedi.

Olayları önlemeye çalışırken, darbeler de alan Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Nazım Çelebi, hayatından böyle bir olay yaşamadığını belirterek, 'Futboldan da, başkanlıktan da nefret ettim. Böyle bir vahşet olamaz. Yere düşenlere bile tekmelendi. Bayanların kafasında korner bayrağının direklerini kırdılar. Ligimizde böyle olaylar yaşanması son derece üzücüdür. Bunları yapanları kınıyorum' dedi. Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun acil toplanarak futbolda yaşanan şiddet olaylarının ele alınacağı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!