Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 13:33

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’nın, dedektif eğitim programlarındaki örnek vakalarda Türklerin uyuşturucu kaçakçısı ve tecavüzcü gibi gösterilmesine yönelik tepkiler büyüyor.

Haberin Devamı

LONDRA’da Türkiye kökenli nüfusun yoğun bir şekilde yaşadığı Kuzey Londra’daki Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan ile Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, ülkede yaşayan Türk toplumunun bu şekilde olumsuz yansıtılmasına karşı Bölgenin polis yetkilisi Caroline Haines, Londra Belediye Başkanı Sadık Khan ve Belediye Başkan Yardımcısı Sophie Linden’e hitaben şikâyet mektubu yazdı. Mektuplar, Türk Polis Birliği (TPA), Lordlar Kamarası’nın Türk asıllı üyesi Barones Meral Hüseyin Ece ve Britanya Türk Kıbrıs Derneği (BTCA) tepkilerinin ardından geldi.

Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor
Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan

Haberin Devamı

“Enfield ve Haringey, Türkçe konuşan yoğun nüfusun yaşadığı yerler. Londra’daki Türkçe konuşan topluma yönelik ön yargıların, polis dedektiflerinin eğitim materyalleri üzerinden üretilmesi hem bizim hem de bölge sakinleri açısından bir endişe kaynağı” ifadelerinin kullanıldığı mektupta, tepkiye yol açan eğitim materyalinin programdan kaldırılması kabul edilmekle birlikte, böyle ırkçı bir metnin Londra Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından nasıl kabul edildiğinin ortaya çıkarılması gerektiği belirtildi.

Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor
Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet

Mektupta ayrıca, “Akademik bir ekibin, Londra Polisi’nin katkılarıyla böyle ön yargılı ve ırkçı bir eğitimi geliştirmesi, onaylaması ve uygulaması üzücü” denildi. Ayrıca örnek vakada sadece Türklere yönelik değil, Asya ve Ortadoğu kökenli halklara yönelik hakaretler bulunduğuna da dikkat çekildi.

Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor
Metropolitan Türk Polis Derneği Başkanı Eren Emin

3 POLİS DERNEĞİNDEN DESTEK
Metropolitan Türk Polis Derneği (TPA) Başkanı Eren Emin de Metropolitan Siyah Polis Derneği, Metropolitan Çin ve Güney Doğu Asya Kökenli Polis Derneği ve Metropolitan Müslüman Polis Derneği’nin yanlarında olduğunu belirtti.

Londra Polisi’nin saygısızlığına tepkiler büyüyor
İşçi Partili milletvekili Feryal Clark

Haberin Devamı

Türkiye kökenli İşçi Partili milletvekili Feryal Clark da “Örnek vakanın kaldırılması iyi olmuş ama orada hiç yer almamalıydı. Arkadaşlarımla birlikte Metropolitan Polis Teşkilatı ile bunun asla tekrarlanmaması için çalışacağız” dedi. Britanya Türk Kıbrıs Derneği Başkanı Kenan Yaman da Londra Metropolitan Polis Teşkilatı’na yazdığı mektupta eğitim materyalinin sorumlularının ortaya çıkarılması çağrısında bulundu. Örnek vakanın ‘çok rahatsız edici’ olduğu belirtilen mektupta, Londra Polisi’nden Türk ve Kıbrıs Türk toplumundan özür dilemesi gerektiği vurgulandı.

 

BAKMADAN GEÇME!