Londra’nın güreş ağası

Güncelleme Tarihi:

Londra’nın güreş ağası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2012 10:42

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Newington Green bölgesindeki Clissold Park’ta devam eden 6’ncı Anadolu Kültür Festivali’nin ikinci gününde, yağlı güreş düzenlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Güreş Federasyonu’na bağlı Başaltı ve Büyük Orta kategorilerinde güreşen güreşçilerden, başaltında birinciliği Hasan Engin elde ederken, Fatih Koyuncu ikinci, Burhan Şahin üçüncü, Ahmet Arıcı dördüncü oldu. Büyükler Orta kategorisinde sıralama İbrahim Katkıcı, Osman Erdoğan, Şenol Dasat ve Yusuf Türkayas olarak sonuçlandı. Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Akif Karaosmanoğlu’nun başkanlığındaki güreş kafilesinde hakemler Baki Sudakap ve Sait Temiz ile Cazgır Kasım Arslan da görev aldı.

Londra’da geleneksel hale gelen yağlı güreşlerle birlikte dördüncü, ‘Güreş Ağası’ seçimi de çekişmeli geçti. Mustafa Nalbant, Metin Macit, Abdullah Güven, İsmail Şık ve Zeynep Turudi’nin aday olduğu ağalık açık artırmasında, bu yılın ağalığı 21 bin sterlinle avukat İsmail Şık’ta kaldı. Şık ağalığı geçen yılın güreş hanımağası Turudi’den devraldı. Yağlı güreşlerin ardından Bursa Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibi sahne aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!