Londra Fransız bayrağının renklerine bürünecek

Güncelleme Tarihi:

Londra Fransız bayrağının renklerine bürünecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 12:51

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgeleri Paris'te geçen hafta saldırılarda öldürülenleri anmak için Fransız ulusal bayrağının renklerine bürünecek.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te terör saldırılarında yaşamlarını yitirenlere saygı ve terörü lanetlemek için yapılacak 'birlik' yürüyüşünün ardından bu akşam başkent Londra'da şehrin simgeleri haline gelen ünlü köprü ve merkezler Fransız bayrağının renkleriyle boyanacak. Başkent Londra'da bulunan ve şehrin simgelerinden olan Tower Bridge, Trafalgar Meydanı ve National Gallery mavi, beyaz ve kırmızı renklere bürünecek. Tower Bridge, Almanya saati ile 17.00'da tamamen karartılacak.

Trafalgar Meydanı'nda ise beyaz, mavi ve kırmızı renkler peş peşe projektörle yansıtılacak. Şehrin diğer bir simgesi olarak kabul edilen dev dönme dolap London Eye'ın da ışıkları söndürülelerek karartılacak ve London Eye'ın hemen arkasında yer alan Londra Belediye Binası'dan Fransız ulusal bayrağının renkleri yansıtılacak.

1 MİLYON KİŞİ YÜRÜYECEK

Paris'teki yürüyüşe İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angele Merkel, Fransa Başkanı Mariano Rajoy, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda liderle birlikte 1 milyonun üzerinde katılım olacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!