Londra "engelini" bronzla aştı

Güncelleme Tarihi:

Londra engelini bronzla aştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 15:00

Ankara’da 15 yıl önce uğradığı terör saldırısı sonucu yaralanarak bedensel engelli kalan milli okçu Hatice Bayar, İtalya’daki Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan ablasıyla akşam eve dönerken 1996 yılında terör örgütü üyelerinin saldırısına uğrayan Bayar, terör saldırısına inat, başarılarıyla örnek bir yaşam sergiliyor.

Çankaya Vergi Dairesi’nde memur olarak çalışan Hatice Bayar yaptığı açıklamada, spor yaşamında, çalıştığı kurum ve Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın kendisine büyük destek verdiğini söyledi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun da geniş kamp imkanları sunduğunu anlatan Bayar, bundan sonraki hedefleri arasına ise 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nı gösterdi.

Bayar, okçulukta daha önce takım başarılarının yanı sıra geçen yıl bireysel olarak Avrupa ikinciliği yaşadığını anımsatarak, şöyle konuştu: ”Geçen hafta İtalya’nın Torino kentindeki şampiyonada bronz madalya kazandım. Dünya şampiyonası gibi büyük bir organizasyondaki madalya beni gururlandırdı. Bunun yanında 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na vize almış olmak beni daha çok hırslandırdı. Zorlu bir şampiyona sonrası elde edilen madalya, yoğun kamp programı sonrası yorgunluğumu giderdi. Olimpiyatlara ilk kez katılacağım. Hedefim olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak.”

”MADALYANIN RENGİ SARI OLACAK”
”Bundan sonra bana daha büyük sorumluluklar düşüyor” diyerek Türkiye’yi oyunlarda en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten Bayar, ”Olimpiyatlarda da başarılı olmak zorundayım. Bunun için daha çok çalışmalıyım. Londra’da madalyanın rengini sarıya çevirmeliyim” dedi.

Okçulukta beş yılı geride bıraktığını anlatan milli okçu, kazandığı dünya üçüncülüğünden sonra Spor Genel Müdürlüğü’nden hiçbir yetkilinin kendisini tebrik etmemesinden duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!