Londra’da teröre karşı protesto yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Londra’da teröre karşı protesto yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 20:34

İngiltere’nin başkenti Londra’da teröre karşı protesto yürüyüşü düzenlendi.

Haberin Devamı

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanlığı tarafından oluşturulan "Kırmızı-beyaz" komitesinin organize ettiği yürüyüşe katılanlar Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde toplandı. Yaklaşık 1000 kişilik grup, önce şehitler için saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Yüzlerce kişi ellerinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "45 bin şehidimiz unutulmayacak", "Ne mutlu Türküm diyene" yazılı pankartlar ile Atatürk posterleri, Türk ve KKTC bayrakları taşıdı. Olaysız geçen yürüyüş sırasında, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Her Türk asker doğar", "Türkiye bütündür parçalanamaz" sloganları atıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünden başlayan protesto yürüyüşü, Green Park, Piccadilly ve Trafalgar Meydanından geçerek Başbakanlık binasının önünde son buldu.

Yaklaşık 3 saat süren yürüyüşe, Iraklı ve Batı Trakyalı Türkmenler tarafından Londra’da kurulan derneklerin de yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yürüyüş sonunda İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Ahmet Baştürk ve beraberindekiler, teröre karşı tepkilerini anlattıkları bir mektubu Başbakan David Cameron’a iletilmek üzere Başbakanlık yetkililerine teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!