Londra’da Onur Öymen’e plaket verildi

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Onur Öymen’e plaket verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 17:23

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (ITDF) Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü Cumhuriyet Balosu’yla kutladı.

Haberin Devamı

Geceye eşi Nedret Öymen ile katılan emekli Türk diplomat ve siyasetçi Onur Öymen, “Onur konuğu” olarak plaketle ödüllendirildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin duayen isimlerinden CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’e ödülünü, Federasyon ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer takdim etti.

CHP’nin 2003 yılında Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmmiş olan Öymen, TBMM 22. Dönem İstanbul ve 23. Dönem Bursa Milletvekilliği, 1995- 1997 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, 1997- 2002 yılları arasında ise Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi görevlerinde bulunmuştur. Altan Öymen aynı zamanda, Londra’daki Uluslarası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nin üyesidir.

‘CUMHURİYET TAÇLANACAK’

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’daki Grand Palace Banqueting Suite’te dün akşam düzenlenen Cumhuriyet balosunda, yaklaşık 400 davetli yer aldı.

Geceye katılanlar arasında İngiliz milletvekili Andy Love, yeniden İşçi Partisi’nin milletvekili adayı olan Joan Ryan, Türk kökenli Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Karahasan, Alev Cazimoğlu, Federasyon Başkan Yardımcısı ve Azerbaycan Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, bazı Sivil Toplum Kuruluşu başkan ve temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı. Gecede selamlama konuşması yapan Federasyon Başkanı Özer, katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti. Cumhuriyet bayramlarını kutladı. Cumhuriyet’in sahipsiz olmadığını ifade eden Özer, “Türkiye'nin, cumhuriyet ile gelen kazanımlarına bugüne kadar sahip çıktıklarını ve bugünden sonra da sahip çıkacaklarını” söyledi.

İngiltere’nin her zaman Türkiye’ye desteğinin süreceğini kaydeden Türk bölgesinden Milletvekili seçilen Love ve milletvekili adayı Ryan’da, Türkiye ve Atatürk’ten övgüyle bahsedip bütün toplumun Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Her iki konuşmacıda, “Türkiye’nin AB’ye girerek Cumhuriyet’in taçlanacağını” dile getirdi.

ÖN YARGILARI KIRDI

ITDF tarafından düzenlenen “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye” başlıklı konferans vermek üzere Londra’da bulunan gecenin onur konuğu Öymen’de, İngiliz konuşmacıların Türkiye ve Atatürk’ten övgüyle bahsetmelerinden etkilendiğini ve güzel ifadeleri için kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Atatürk’ün, Türkiye ile İngiltere arasında iyi ilişkiler kurulmasında büyük önem verdiğini ifade eden Öymen, “Ortadoğu’da yaşananlar Türkiye’deki Cumhuriyet’in önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye, bölgedeki demokrasi ve ekonomisini Atatürk’e borçludur” dedi. Türkiye’nin Batı’ya dönük olan yüzünün devam edeceğini vurgulayan Öymen, AKP iktidarını kastederek Türkiye’nin geleceği konusunda karamsar ‘olunmamasını’ istedi.

Gecede, ayrıca aralarında Hazev ve Tas restoranının da yer aldığı 9 işyeri sahibi Önder Şahan, Londra’da yaşayan Türk sanatçı Ece Clarke ve işadamı Nural Ezel, birer plaketle ödüllendirildi.
Sunuculuğunu radyo program yapımcısı Melek Yalçın’ın üstlendiği gece, Türkan Nalbantoğlu yönetimindeki Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu ve diğer müzizyenlerin eserleri eşliğinde devam etti.

Haberin Devamı

Londra’da Onur Öymen’e plaket verildi


Londra’da, Türk diplomat ve siyasetçi Onur Öymen, “Onur konuğu” olarak plaketle ödüllendirildi. Aynı zamanda, Londra’daki Uluslarası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nin üyesi olan Onur Öymen’e plaketini Federasyon Başkanı Jale Özer, takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!