Londra’da nostaljik iftar

Güncelleme Tarihi:

Londra’da nostaljik iftar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 12:39

LONDRA’da 11 ayın sultanın başladığı ilk günün iftarında, 15 Türk öğrenci derneğinin çatı kuruluşu olan İngiltere Türk Öğrenci Dernekleri Birliği (NOS), 110 kişiye iftar verdi.

Haberin Devamı

İftara katılan besteci ve solist Suat Sancar, seslendirdiği Batı armonizeli Türk Sanat Müziği ile nostaljik bir yolculuğa çıkardı. Su ve hurma ikram edilen iftar sofrasında Başkonsolos Ahmet Demirok’da, ilk orucunu davetliler arasında açtı.

Gelir, Özer Eğitim Vakfı'na

NOS Genel Sekreteri Adnan Özgür, iftara katılanlara teşekkür etti. Üç yıldır faaliyet gösteren kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Özgür, “2010/ 2010 Eğitim ve Öğretim yılının ilk etkinliğini böylesine anlamlı bir güne getirdik. Üye ve dostlarımıza yönelik gurbette bir programı gerçekleştirdik. Geceden elde edilen gelirin tamamı Hüseyin Özer Eğitim Vakfı’na bağışlanacak” dedi.

NOS'a teşekkür

Ramazan’ın birlik ve beraberliğe vesile olması dileklerinde bulunun Başkonsolos Demirok’ta, “Gurbette yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiledikleri için dernek yetkililerini kutladı. Ardından söz alan TC Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nihat Akbulut’da, İngiltere’deki üniversiteli gençlerin resmi işlemleriyle uğraşmaktan sosyal işleriyle de uğraşmaya zaman bulamıyoruz. Bu eksikliği de NOS gerçekleştiriyor. Teşekkürlerimizi bildiriyorum” dedi.

Son konuşmacı Sofra Özer Restoranlar zinciri yöneticisi Hüseyin Özer, davetlilerin Ramazan’ı kutlayarak başladığı konuşmasında, kendi adını taşıyan “vakıf” adına ilk kez, bir etkinlik düzenlendiğine dikkat çekti. Gece sonunda TRT sanatçısı besteci ve solist Suat Sancar, “Sen kal buralarda”, “Dışarda kar yağıyor” ve “Gül biraz” adlı Batı armonizeli Türk Sanat Müziği'nden eserlerini seslendirerek konukları nostaljik bir yolculuğa çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!