Londra’da 50. Yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Londra’da 50. Yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 20:03

Ankara Otelcilik Okulu’nun 50. Yılı dolayısıyla İngiltere’de yaşayan okul mezunları biraraya geldi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de otelcilik ve turizm eğitimi veren ‘ilk’ okul olan ve 1961 yılında Ankara'da kurulan Ankara Otelcilik Okulu Mezunları Derneği (ANOMED) Londra’da toplandı. Şehir merkezindeki Marble Arch ve Hyde Park yakınında yer alan lüks The Cumberland Hotel salonunda düzenlenen etkinlikte okulun ‘ilk’ mezunları, hem okullarının 50. kuruluş yılını kutladılar hem de eski anılarını tazeleyerek hasret giderdiler. Okullarının ‘ilk’ müdürü Yunus Aslan’ın Londra’yı ziyaretini bir fırsat bilerek toplanan mezunlar, hocalarının kendilerini ziyaret edişini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ettiler.

Türkiye’de turizmin olmadığı yıllarda yurtdışında çalışmak zorunda kaldıklarını hüzünle anlatarak, turizmde nereden nereye gelindiğini dile getiren eski mezunlar, bugün artık bulundukları ülkede, birçoğu emekli olmuş, geçmişin anılarıyla hayatlarına devam etmekte olduklarını anlatarak tekrar biraraya gelmek dileğiyle dağıldılar.

Aslında İngiltere’de çok sayıda okul mezunun yaşadığına dikkat çeken üyeler, bazı arkadaşlarının gelemediğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!