Londra Büyükelçiliği'nden bayram mesajı

Güncelleme Tarihi:

Londra Büyükelçiliğinden bayram mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 10:55

İngiltere’deki Türk toplumunun değerli mensupları, bir Ramazan Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Sizleri sevgi ve saygıyla selamlarken, sevinç, hoşgörü ve barışın simgesi olan Ramazan Bayramı’nın ülkemize, ülkemizden uzakta yaşayan ancak her şeyden önce gönül bağıyla ülkemize bağlı bulunan Türk toplumuna ve içinde yaşadığımız İngiltere toplumuna huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.


Bayramlar dayanışma, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği, anlaşmazlıkların bir kenara bırakıldığı özel günlerdir. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdikçe aşamayacağımız hiçbir engel, varamayacağımız hiçbir hedef yoktur. Sahip olduğumuz farklılıkları ve kültürel çeşitliliğimizi bizi birleştiren ortak zenginliğimiz olarak görmeli; değerlerimize sahip çıkmalı ve bunları sonraki nesillere aktarabilmeliyiz. Bu Ramazan Bayramının Türk toplumunun sevgi, anlayış ve hoşgörü duyguları etrafında kenetlenmesine fırsat teşkil etmesini diliyorum.

Haberin Devamı

Türk toplumunun çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle İngiltere’nin toplumsal hayatına gerek ekonomik gerek kültürel alanlarda yaptığı katkı herkesçe bilinmekte, memnuniyet ve takdirle karşılanmaktadır. Geleneklerimize ve Ramazan Bayramı’nın ruhuna uygun olarak, Türk toplumunun ülkenin huzur ve refah tablosunun da önemli bir unsuru olduğunun bu bayram vesilesiyle bir kez daha gözler önüne serileceğine inanıyorum.


Türkiye, 70 milyonu aşan nüfusu, güçlü ekonomisi, bölgesinde ve küresel düzeyde söz sahibi konumuyla önemli bir ülkedir. Ülkemiz, yurttaşlarının ve kurumlarının özverili çabalarıyla, Aziz Atatürk’ün öngördüğü çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Bunda sizlerin de katkısı olduğu muhakkaktır. Anavatanınızla gurur duymaktan ve ondan aldığınız güç ve güvenle hareket etmekten kaçınmayınız. Ülkemizle bağlarınızın Ramazan Bayramı vesilesiyle bir kez daha tazelenmesi ve daha da güçlenmesini temenni ediyorum.


İngiltere’deki Türk toplumu mensuplarının, Kıbrıslı soydaşlarımızın ve tüm Türk ve İslam dünyasının bayramını bir kez daha kutluyor; bayramın milletimiz ve tüm insanlık için huzur ve hoşgörünün egemen olduğu güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!