Lokavt Prenses Mary’yi de etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Lokavt Prenses Mary’yi de etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 11:26

Okullar kapalı çocuklar mecliste.

Haberin Devamı

Finlandiya Cumhurbaşkanın eşi Jenni Haukio ile birlikte Örestad okulunu ziyaret etmesi planlanan Prenses Mary’nin lokavt nedeniyle ziyareti yapamadığı bildirildi.

PARLAMENTO’DA ÇOCUK SESLERİ

Lokavt nedeniyle Danimarka Parlamantosu da çocuk yuvasına döndü. Çocuklarını okula ve boş zamanları değerlendirme klüplerine gönderemeyen vekiller, parlamentoya getirmeye başladı. Parlamento koridorlarında çocuk sesi ve müzikler yükselmeye başladı.

Çocukları da milletvekilleriyle grup toplantılarına girdi. Liberal Müttefik Partisi’nden Ole Birk Olesen, grup toplantısına getirdiği 7 yaşındaki Oğlu Björn’e, toplantıda konuşulanların dışarıya çıkma yasağı olduğunu iyi izah ettiğini belirterek, oğlunu mecburen toplantıya sokmak zorunda kaldığını söyledi.

Sosyal Demokrat Parti Grup Sözcüsü Magnus Heunicke de Elin ve Camilla adındaki iki kızını parlamentoya getirmek zorunda kaldı.

İKİ AY DAYANABİLİRLER

Haklarında lokavt kararı alındığı için işsiz duruma düşen 50 bin öğretmenin ise en fazla iki ay dayanabileceği öne sürüldü. Öğretmenler Sendikası’nın bütçesinin 50 bin öğretmene 2 ay maaş verebilecek boyutta olduğu bildirildi.

Hükümetin ise okulların kapalı kalmasına iki hafta daha göz yumacağı ve sonrasında müdahale edeceği iddia edildi. Lokavt nedeniyle 500 binin üzerinde öğrenci eğitimden uzak kalırken ülkenin çeşitli bölgelerinde hükümete karşı okulların önünde gösteriler düzenlendi. Sağlık çalışanları da öğretmenlere destek için sempati grevi yapabileceklerini açıkladı. İktidar ortağı Sosyalist Halk Parti’nin ise lokavt kararı nedeniyle hükümetten ayrılmayı planladığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!