Liseli mucitler

Güncelleme Tarihi:

Liseli mucitler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 21:14

Datteln'da üç Alman arkadaşı ile birlikte tahta kanalların içinden geçen bilye ile müzik notaları çıkaran bir alet icat eden Tülin Engüder (16) ve üç Alman arkadaşı Duisburg Essen Üniversitesi tarafından liseler arasında düzenlenen "Freestyle-Physics" adlı serbest stil fizik yarışmasına katıldılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Datteln kentinde, tahta kanallar içinden geçen çelik bir bilye ile müzik notaları çıkaran bir alet icat eden Tülin Engüder (16) ve üç arkadaşı genç mucitler yarışmasında bugün jüri önüne çıkacaklar.

Duisburg Essen Üniversitesi tarafından eyaletteki liseler arasında düzenlenen geleneksel 'Freestyle-Physics' yarışmasına Alman okul arkadaşlarıyla birlikte katılan 10. sınıf öğrencisi Tülin "Yarışma yedi kategoride yapılıyor. Biz 'Ei-Pott' adı verilen kategorinde yarışacağız. Bu kategori çerçevesinde tek bir hamle ile en azından 5 müzik tonu çıkarabilen bir alet yapmamız gerekiyordu. Okul arkadaşlarım Alissa Zouari (16), Ruth Borriess (17) ve Marion Funken (16) ile birlikte tahtadan yaptığımız bu düzenek, tam 16 müzik notası çıkartıyor. Tek bir hareketle bilyeyi tahta kanalların içine bırakıyoruz ve 16 ayrı ses çıkıyor. Biz bu yarışmaya okulumuz Comenius Lisesi adına katılıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!