Lindner: ‘Gizleyecek bir şeyim yok’

Güncelleme Tarihi:

Lindner: ‘Gizleyecek bir şeyim yok’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 14:05

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, göreve başladıktan sonra hükümet sentetik yakıtla çalışan araç satışıyla ilgili karar alıncaya kadar Porsche’nin CEO’su olması öngörülen Oliver Blume ile görüşmediğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, FDP ve Yeşiller’in 8 Aralık 2021 tarihinde iktidara gelmeden önce sürdürdükleri koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak FDP Genel Başkanı Christian Lindner’in SMS ve telefon yoluyla Porsche’nin önde gelen isimlerinden Oliver Blume’ye bilgi vererek benzin ve mazotlu araçların satışlarının yasaklanması konusunda etki altında kaldığı iddialarının doğru olmadığı açıklandı. Alman kamu televizyonu ZDF’te yayınlanan bir hiciv programında yer alan haberden sonra haftalık Der Spiegel dergisi de sonradan Federal Maliye Bakanı olan Christian Lindner ile 1 Eylül’de Porsche’nin CEO’su olarak göreve başlaması öngörülen Oliver Blume’e arasında SMS ve telefon trafiği yaşandığına yer verdi. Hem FDP hem de Porsche, sentetik yakıtla çalışan ‘E-Fuels’ araçlarının 2035 yılından sonra da satışlarına izin verilmesi konusunda tarafların birbirlerini etkilediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

HİÇ İLETİŞİMİMİZ OLMADI
Federal Maliye Bakanlığı, Bakan Lindner’in günlük ekonomi gazetesi Handelsblatt’a haziran ayında verdiği demecindeki şu sözlerini hatırlattı: “Hayır, göreve başladıktan sonra, federal hükümetin sentetik yakıt tüketen araçların satışına 2035 yılından sonra da izin verilmesi yönündeki kararını alıncaya kadar, Bay Blume ile hiçbir ilişkim de iletişimim de olmadı. Ancak hükümet karar aldıktan sonra çok kısa bir görüşme yaptık. Onu sentetik yakıtla çalışan araçlara dönük birikimlerini kamuoyuna açıklaması için cesaretlendirdim. Benim gizleyecek bir şeyim yok. Benim yeminimin bir bölümü ekonomi kurumları, iş insanları ve sendikalarla sıkı işbirliği yapmamı da içerir.”

BAKMADAN GEÇME!