Liege "vitrin kent" seçildi

Güncelleme Tarihi:

Liege vitrin kent seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 14:13

Avrupa Birliği Kültür Başkentleri Projesi çerçevesinde, başta İstanbul olmak üzere Almanya Ruhr Bölgesi, Macaristan’ın Pecs kentlerine, ‘vitrin kent’ olarak Liege kenti seçildi.

AVRUPA Birliği(AB) Kültür Başkentleri Projesi çerçevesinde, 2010 yılında kültür başkantleri seçilen İstanbul, Ruhr Bölgesi (Almanya) ve Pecs (Macaristan) için vitrin kent olarak Belçika’nın Liege kenti seçildi.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Liege Belediye Meclis üyesi, ünlü ressam Mehmet Aydoğdu, "Avrupa Birliği tarafından belirlenen ‘Kültür Başkentleri’ içinde gösterilen İstanbul, Ruhr Bölgesi ve Pecs için Liege kenti örnek vitrin kent olarak belirlendi. Liege’de yaşayan bir Türk kökenli olarak bu seçim bizleri çok mutlu etti. Yaptığımız toplantıya Türkiye adına Ebru Kuş Şen katıldı. Diğer başkentlerden gelen temsilcilerle birlikte bir ön toplantı gerçekleştirdik. Liege ile İstanbul şimdi sosyal, kültürel alanda işbirliği yapacak. Ünlü sanatçı Barış Manço’nun yaşadığı birçok eserini bestelediği Liege ve İstanbul arasında gerçekleştirilecek etkinlikler beni de heyecanlandırıyor" diye konuştu.

BİR İLK OLACAK
Liege’deki toplantıya İstanbul adına katılan Ebru Kuş Şen, "Bir ilk gerçekleşerek Türkiye adına İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti olmayı başardı. Tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan İstanbul bu yeni asırda da uluslararası yaşamı yönlendirme ve tarih yazma kapasitesine sahiptir. Ayrıca, çağdaş demokrasinin en güzel örneklerinden biri burada yaşanmıştır. Çünkü, bugüne kadar seçilmiş olan tüm şehirlere nispeten İstanbul’un adaylığı yalnızca bir siyasi karar değildir. Kültür, eğitim ve ekonomik gibi bir çok grupların ortaya attığı ve ısrarla desteklemesi sonucu bir sivil inisiyatif gerçekleşmiştir. TBMM halkın isteğiyle bir yasa çıkartarak İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olmasına büyük katkı sağladı. Liege ile İstanbul arasındaki etkinlikler iki kentte yaşayanları yakınlaştıracaktır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!