"Libya'da iktidarın kimde olduğu çok önemli"

Güncelleme Tarihi:

Libyada iktidarın kimde olduğu çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 18:47

Portekiz Başbakanı Jose Socrates, jeostratejik yapısından dolayı Libya’da iktidarın kimde olduğunun önem taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Socrates, bugün Portekiz meclisinde yaptığı konuşmada, Libya’da meydana gelen şiddet olaylarını kınadı. Socrates, "Kuzey Afrika ülkelerindeki bu değişiklikler, reform hareketleri Avrupa için çok büyük önem arz ediyor ve bunlar dikkatle izleniyor. Olanları kınıyorum ve Libya’da tam özgürlük için gösteri yapan herkesi destekliyorum" şeklinde konuştu.

Sosyalist hükümetin dış politikasına yönelik muhalefetin eleştirilerini de cevaplayan Socrates, "Muhalefetteki birçok milletvekili beni Libya ile ilişkileri daha güçlü hale getirmekle suçluyor, ama yanılıyorlar. Bizim Kuzey Afrika politikamız bir devlet politikası. Bu, Kuzey Afrika’yı dış politikamızın yeni önceliği haline getirmek demek. Cezayir ve Fas ile yaptığımızı, Tunuz ve Libya ile de yapıyoruz ve bu Portekiz’e büyük fayda sağlıyor" dedi.

Portekiz Başbakanı, Libya’da her türlü şiddetin tüm AB ülkeleri tarafından kınanıp, şiddet uygulayanların cezalandırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini, bunun Libyalılar ve bu ülkede yaşayan yabancılar için çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu arada, Libya’dan kaçan yabancılar arasında Portekizliler de bulunurken, son olarak Bingazi limanından kalkan bir feribotun 40 Portekizli ile 160 Brezilyalıyı alarak Yunanistan’a doğru hareket ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!