Liberal başkanlar kısıtlamalara karşı

Güncelleme Tarihi:

Liberal başkanlar kısıtlamalara karşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 18:22

Danimarka'da iktidardaki Liberal Parti mensubu belediye başkanları hükümetin yabancılar politikasını eleştirdiler. Liberal Partili 23 belediye başkanından 13'ü hükümetin yabancılara yönelik kısıtlamalarda aşırı davrandığını, yeni kısıtlamalar istemediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Momentum adlı haber mektubu kuruluşu tarafından iktidar partisine mensup belediye başkanları ile yapılan röportajda belediye başkanları hükümetin olumsuz yabancılar politikası ve kamuoyundaki olumsuz tartışmaların uyumu engellediğini söylediler.

TÜRKLER SORUNSUZ
Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Helsingör şehrinin Liberal Partili Belediye Başkanı Johannes Hecht-Nielsen, Helsingör şehrinde Türklerin en sorunsuz göçmen topluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Hhükümet gereksiz kısıtlamalarda bulunuyor. Göçmenlere yönelik kısıtlamalarda artık sınıra dayandık. Daha fazla kısıtlama istemiyoruz. Bizim kısıtlamalara değil, göçmenlerin iş gücüne ihtiyacımız var. Böyle giderse göçmenlerin işgücünden yararlanamayız. Bizim şehrimizde Türkler Danimarkalılar'la iç içe yaşıyor, kültürel ve sosyal alanda işbirliği yapıyorlar” dedi.


Ringsted Belediye Başkanı Niels Hermansen de, Ringsted şehrinde çok sayıda Türk yaşadığına dikkat çekerek ”Şehrimizde yaşayan Türkler gerek sosyal gerekse kültürel anlamda ülkemize tam uyum sağlamış durumdalar. Gençler eğitimli ve organize olmuş durumdalar. İktidar partileri aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin her isteğini yerine getirerek göçmenlere yönelik yeni kısıtlamalar getiriyor. Göçmenlerin ayağına basmak yerine yaptıkları güzel şeylere ortaya koymak daha iyi olur. Kısıtlamalar beni rahatsız ediyor” diye konuştu.

UYUM BAKANI: ELEŞTİRMEKTE ÖZGÜRLER
Danimarka Uyum Bakanı Sören Pind ise Liberal Partili belediye başkanlarının hükümeti eleştirmekte özgür olduklarını belirterek, ”Ben her zaman, eleştirilerin gereksiz olduğunu düşündüm ama ülkemizde ifade özgürlüğü var. Belediye başkanları da istediklerini söylemekte özgürler. İsteyen istediği tartışmayı başlatabilir” dedi.

İktidar partisine mensup belediye başkanlarının arasında yüzde 56 gibi büyük bir oranının hükümeti eleştirmesinin Başbakan Rasmussen'i rahatsız ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!