‘Lauterbach’tan kendi partisi bile bıktı’

Güncelleme Tarihi:

‘Lauterbach’tan kendi partisi bile bıktı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2022 11:31

Sivri dilliliğiyle bilinen FDP Genel Başkanı Yardımcısı Wolfgang Kubicki, hükümet ortakları SDP’li Sağlık Bakanı’nı sert eleştirdi. Kubicki, kendi partisi SPD’nin de Sağlık Bakanı Lauterbach’tan bıktığını belirtirken, Lauterbach’ın bu yasama dönemini bakan olarak tamamlayacağından şüphe duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AYNI zamanda Federal Meclis Başkan Yardımcısı olarak da görev alan Kubicki, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ı (SPD) sert bir dille eleştirirken, bakanlığının yönetiminde zayıf kalmakla suçladı. Kubicki, Stuttgarter Zeitung ve Stuttgarter Nachrichten gazetelerine verdiği demeçte, “Dürüst olmak gerekirse, Karl Lauterbach’ın tüm yasama dönemi boyunca Sağlık Bakanı olarak görevde kalmasını beklemiyorum” dedi. “SPD’nin kendisi de Lauterbach’tan tamamen bıkmış durumda” diyen Kubicki, Federal Sağlık Bakanlığı’nda da büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu sözlerine ekledi. Kubicki gazetelere verdiği demeçte, “Bakanlığı’nda çalışanlar arasında sorarsanız, hayal kırıklığının üstesinden gelinemez. İnsanlar bakanın ne istediğini öğrenmek için hangi Twitter kanalını kullanmaları gerektiğini soruyor. Lauterbach batağa saplanıyor. Bakanlığı idare edemez” dedi.

Haberin Devamı

HABECK’İ DE ELEŞTİRMİŞTİ
SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti yaklaşık bir yıl önce çalışmalarına başladı. Süreç içinde üç parti arasında bir dizi anlaşmazlık yaşandı. Özellikle eyalet seçimlerini kaybeden FDP koalisyon ortaklarını daha çok eleştirmeye başlayan taraf oldu. Kubicki, daha önce de Yeşillerli Ekonomi Bakanı Robert Habeck’i enerji politikası nedeniyle eleştirirken “Her yasayı bir şahin gibi izlemeli ve hiçbir şeyin hile karıştırılmadığından emin olmalıyız. Habeck daha sonra ‘pardon, bir çalışan yanlış bir şey yaptı’ demeyi seviyor” demişti.

BAKMADAN GEÇME!