Langende Halk dansları yarışması

Güncelleme Tarihi:

Langende Halk dansları yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 10:56

Toplum dergisinin geleneksel 18. Türk Halk Dansları Yarışması 27 Mayıs Pazar günü Langen'de yapılacak.

Haberin Devamı

Başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Türk halk dansları ekiplerinin mücadele edeceği gelheneksel "Türk Halk Dansları Yarışması", 27 Mayıs Pazar günü Frankfurt yakınlarındaki Langen şhrinde yapılacak.

Hessen eyaletinde yaklaşk 19 yıldır Türkçe yayınlanan Hessen Toplum Gazetesi'nin, Langen Belediyesi'nin desteğinde düzenlenen bu geleneksel etkinliğn bu yılki, konuk kenti ise Malatya olacak. Malatya Valisi ve Belediye Başkanı öncülüğnde bir resmi heyetin de beklendiği festivalde, Anadolu'nun farklı dans kültüründen örnekler izlenirken, Malatya da farklı farklı folklorik değerleriyle bu büyük etkinlikte tanıtılacak.

63225 Langen Neuestadthalle Südliche Ringstr adresindeki salonda gerçekleşecek olan folklor şenliğinde Avrupa'nın farklı yörelerinden Türk ekiplerin, birbirinden güzel halk dansları sunusu izlenecek.

Ordu, Edirne, Silivri, Adana, Erzurum, Muğa, Artvin, Ankara, Gaziantep, Trabzon, Denizli, İmir, Kastamonu, Kafkas, Üsküp, Bursa, Kütahya, Silfke gibi yörelerin halk dansları kültüründen derin görsellik keyfinin yaşanacağ etkinlik saat 14:00'te başlayacak.

Halk Dansları yarışmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi 0172-6083525 ndlu telefon veya rmtoplum@aol.com email adresinden alınabilecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!