Lafontaine aday

Güncelleme Tarihi:

Lafontaine aday
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2005 00:00

SPD’nin eski Genel Başkanı Oskar Lafonatine, Sol Birlik’in milletvekili adayı olacağını resmen ilan etti.

Haberin Devamı

Almanya´da erken seçim tartışmaları devam ederken, Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) istifa eden partinin eski Genel Başkanı Oskar Lafontaine, Demokratik Sosyalizm Partisi (PDS) ile İş ve Sosyal Adalet Seçim Alternafi’nin (WAGS) oluşturacağı Sol Birlik´in milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Oskar Lafontaine, Schröder hükümetinin ve iktidara gelme hazırlığı yapan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) daha fazla sosyal çöküntüye yol açmasını engellemek için mücadele edeceğini söyledi.

Başbakan Schröder’in politikasına kızıp 1999 yılı Mart ayında Federal maliye Bakanlığı’nın yanı sıra SPD genel başkanlığından ve Federal Meclis milletvekilliğinden istifa eden Oskar Lafontaine, ``Ben işçilerin ve emeklilerin çıkarları için mücadele edeceğim’’ dedi.

Yeni isim




Oskar Lafonatine
PDS ile WAGS’nin oluşturacağı Bol Birlik´e yeni bir isim arandığı da belirtildi. PDS’nin, partinin baş harflerinin korunmasında ısrar ettiği ve oluşturulacak Sol Birlik´in isminin ``Birleşik Sol-Demokratik Sosyalizm Partisi’’ (VL-PDS) olmasını yeğlediği kaydedildi.

Her iki partinin de isim üzerinde anlaşmaya özen gösterdiği ve ciddi bir sorun yaşanmasının beklemediği de belirtildi.

İktidar değişikliği

Alman İkinci Televizyonu’nda (ZDF) yayınlanan ``Politika Barometresi’’ programı adına yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanya’da bu hafta sonu erken esçim olsa CDU/CSU’nun toplam oyların yüzde 44’ünü alacağı saptandı.

Aynı kamuoyu yoklamasında, SPD’nin yüzde 29, Yeşiller’in yüzde 8, Hür Demokrat Parti’nin (FDP) yüzde 7 ve PDS’nin de yüzde 5 oy alacağı belirlendi.

PDS’nin eski lideri Gregor Gysi ile SPD’nin eski Genel Başkanı Oskar Lafontaine’in milletvekili adayı olacaklarını açıkladıkları Sol Birlik´in oylarını daha da artırabileceği ne de dikkat çekildi. Alman seçmenlerin yüzde 18’inin Sol Birlik´i oy verilebilir gördüğü de kaydedildi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!