Kuyumcuda çatışma

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcuda çatışma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 11:47

Brüksel'in Schaerbeek semtinde 'Yenilmez Kuyumcu' adlı işyeri iki kişi tarafından soyulmak istendi. Soygun sırasında çıkan silahlı çatışmada kuyumcu Soner Yenilmez, soygunculardan Emrah Özçalışkan'ı (26) öldürdü, İlker Aksoy (25) adlı diğer soyguncuyu ağır yaraladı.

Haberin Devamı

BELÇİKA'nın Türkler'in yoğun yaşadığı başkenti Brüksel'in Schaerbeek semtinde Soner Yenilmez'e (34) ait "Yenilmez kuyumcu" soyulmak istendi. Soygun girişimi, kuyumcu ile soyguncular arasında silahlı çatışmaya dönüşünce soygunculardan Emrah Özçalışkan (25) ölürken, İlker Aksoy isimli diğer soyguncu da yaralandı. Önceki akşam da, Brüksel'in İxelles semtinde bir kuyumcuda yaşanan benzer bir olayda, işyeri sahibi soyguncuların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Altınları istediler

Schaerbeek'teki olaya tanık olanların verdiği bilgiye göre, kuyumcuyu akşam saatlerinde basan iki soyguncu, silahlarını doğrulttukları Soner Yenilmez'i yere yatırdıktan sonra altınları bir torbaya doldurdular. Soyguncuların altın dolu torbayı alarak kaçmaları üzerine çekmecesindeki silahı alıp arkalarından ateş eden kuyumcu Yenilmez, hırsızlardan birini öldürdü, diğerini de ağır yaraladı. Yaralı saldırgan olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin güvenlik çemberine alarak giriş çıkışları durdurduğu caddede yatan diğer saldırgana ait ceset, savcının incelemesi için uzun süre bekletildi.

Başıma silah dayadılar

Yaklaşık bir yıldır Schaerbeek'te kuyumculuk yapan Soner Yenilmez polise verdiği ifadesinde şunları söyledi: "Biri şapkalı, diğeri eldivenli, bir kadın müşterinin ardından dükkana girenlerin soygun amacı ile geldiklerini geç anladım. Biri başıma silah dayayıp beni yere yatırdı. Diğeri ise altınları bir torbaya doldurmaya başladı. Dükkandan çıkıp giderken, peşlerinden koştum. Rue Philomone Sokağı'na girdiklerinde, biri motosiklet ile uzaklaşmak isteyince tabanca ile havaya ateş açıp durdurmak istedim. Aldırış etmediler. O zaman üzerlerine ateş ederek, onları durdurmak istedim. Ellerinden altın dolu torba yere düştü. Altınları toplayıp, torba ile dükkana dönüp, polisi bekledim." Bölgede yaşayan Türkler dükkan sahibi Soner Yenilmez'in çevresinde sevilen biri olduğunu, üç ay önce, satışa çıkardığı arabasını almak için gelen üç kişi tarafından kaçırılarak, kuyumcu dükkanının anahtarını vermesi için işkenceye maruz kaldığını söylediler.

Suç dosyaları kabarık

Olay yerine gelen Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Etienne Noel soygun olayına girişenlerin suç dosyalarının kabarık olduğunu söyledi. Görgü tanıkları ve mahallede yaşayan Türkler, çıkan silahlı çatışmada ölen Afyon-Emirdağlı Emrah Özçalışkan'ın daha önce de birkaç Türk işyerini soymaktan tutuklandığını ve yeni hapishaneden çıktığını, olayda ağır yaralanan İlker Aksoy'un da bazı olaylara adının karıştığını belirterek, soygunu büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!