Kutlamada vatandaşlarda olmalı

Güncelleme Tarihi:

Kutlamada vatandaşlarda olmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 11:02

400. yıl kutlamaları ile ilgili olarak Hollanda’ya gelen Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “400. yıl kutlaması elit bir tabakanın kutladığı balo olmamalı. Vatandaşların bu olayın içinde yer alması önemli” dedi.

Haberin Devamı

Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan 400. yıl kutlamaları ile ilgili olarak Hollanda’ya gelen Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, etkinliklerin vatandaşlarla birlikte gerçekleştirilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Kutlamalarla ilgili olarak, çeşitli üniversitelerin rektörleri ve kanaat önderleri görüşmelerde bulunmak üzere Hollanda’ya gelen Azizoğlu, Avrupa’daki vatandaşların yaşadıkları ülkelere önemli katkılar sağladığına işaret ederek, “Bu tür etkinliklerde vatandaş söz sahibi olmalıdır. Çok iyi organize olmak gerekiyor. 400. yıl kutlaması elit bir tabakanın kutladığı balo olmamalı. Vatandaşların bu olayın içinde yer alması önemli” dedi.

Azizoğlu, 30 Haziran tarihinde Uluslararası Üniversiteler Konseyi’nin yönetim kurulu toplantısının Amsterdam’da düzenlenmesinin planlandığını belirterek, kutlamalar konusunda sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle de bir araya gelineceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!