Kürsüde konuşmaya kısıtlama geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kürsüde konuşmaya kısıtlama geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2012 14:51

Alman ya Federal Meclisi’nde milletvekillerinin kürsü konuşmalarına kısıtlama getirilmesi ve konuşmaların daha fazla meclis gruplarının kontrolünde olmasının istendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Süddeutsche Zeitung Gazetesi’nin haberine göre, Federal Meclis’in İç Tüzük Komisyon Sekreterliği tarafından hazırlanan önergenin meclis gruplarına iletileceği ifade edildi. Komisyonda söz konusu uygulamanın Hristiyan Birlik Partileri (CDU-CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti’nin desteğini aldığı belirtilen haberde, Yeşiller Partisi ve Sol Parti’nin ise uygulamaya karşı çıktığı kaydedildi.

Yeni uygulamayla Meclis Başkanına, meclis grupları tarafından belirlenen milletvekillerine konuşma hakkı tanıması, diğer milletvekillerine de meclis gruplarının kabul etmesi şartıyla istisnai durumlarda 3 dakika konuşma hakkı tanıması öngörülüyor. Şimdiyki uygulamada bir konu üzerine oylama bitmeden önce, görüşünü bildirmek isteyen milletvekillerine 5 dakika konuşma hakkı veriliyor. Yeni İç tüzük değişikliği 26 Nisan’da oylanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!