Kurslardaki başarılarını kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Kurslardaki başarılarını kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 16:22

AVUSTURYA’da faaliyet gösteren Türk dernekleri meslek kurslarının beşinci yılını birlikte kutladı.

Haberin Devamı

Avusturya Meslek Destekleme Enstitüsü ( BFI) tarafından düzenlenen kutlamaya 20 Türk derneğinden yönetim kurulu üyeleri ve Sırbistan vatandaşı dernek temsilcileri de katıldı.

3 BİN TÜRK DİPLOMA ALDI
Kursların organizesinde emeği geçen Aşağıavusturya İşçi Odaları danışmanlarından Hasan Kılıç katılımcıları tek tek tanıtarak teşekkür konuşması yaptı.

Kılıç, "Bugün meslek kurslarımızın 5’inci yılını kutluyoruz. Aramızda bulunan 20 Türk derneğine üye olan yaklaşık 3 bin vatandaşımıza meslek diploması verdik. Önümüzdeki yıllarda daha fazla vatandaşımıza meslek sertifikaları vermeyi planlıyoruz" dedi.

Özellikle inşaat makinaları ve harfiyat makinaları branşlarında kurslar düzenleyen BFI’nin Genel Müdürü Franz Josef Lackinger de bir konuşma yaparak, "Türk vatandaşları meslek öğrenerek Avusturya ekonomisine daha fazla faydalı olmayı başarmışlardır" dedi.

BFI Meslek Eğitimi’nden sorumlu Genel Başkan Valerie Höllinger ise yaptıkları meslek eğitimi çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Höllinger, "Türk arkadaşlarımızın meslek edinmekteki gayretlerini takdirle izliyorum" diye konuştu.

Yemeğe katılan Kayseri Erciyesliler Derneği Viyana Gençlik Şubesi Başkanı Yaşar Bolat 24 üyelerine kepçe, dozer ve vinç gibi inşaat ve harfiyat makinalarını kullanma erhliyeti kazandırdıklarını belirterek, "BFI ile olan meslek eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) Eğitim ve Kültür Sorumlusu Halil Bulut ise,

"ATİB’de vatandaşlarımıza yönelik çok çeşitli kurslarımız var. BFI ile yaptığımız işbirliği de bunlardan biri. Meslek eğitimi gibi yararlı bir kurs programında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür kurslara katılmaya ve desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Avusturya Yozgatlılar Federasyonu (AYFED) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Orhan, dernek üyelerine yönelik BFI kurslarının devam ettiğni belirterek, "Bu akşam 5’inci yılımızı kutladık. Çok faydalı hayırlı bir çalışma olduğu için Avusturya’da yaşayan Yozgatlılar olarak bu eğitim projesinde yer almaktan mutluyuz" dedi.

Yemekli kutlamaya Avusturya Akdağmadeni Yardımlaşma Derneği ( YARDER), Avusturya Samsunlular Derneği ( SAMDER), Veröldü Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Avusturya Niğde Akçaörenliler Derneği, Avusturtya Sivaslılar Birliği ( ASBİR) yöneticileri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!