Kuratoryum toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kuratoryum toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 11:32

Almanya Uyum Vakfı’nın yeni yıl resepsiyonu öncesinde vakfın yönetim kurulu ve kuratoryum üyeleri toplandı.

Haberin Devamı

Uyuma katkılarından dolayı Altın Victoria ödülü alan Aydın Doğan (2008), Liz Mohn (2010) ve Rene Obermann (2011) kuratoryum üyeliğini, Prof. Dr. Hubert Burda da kuratoryum başkanlık görevini üstlendi. Kuratoryum üyeleri daha sonra Vakfın Genel Sekreteri Ferry Pausch ile yönetim kurulu üyeleri Maria Böhmer, Sevda Boduroğlu, Kai Diekmann, İbrahim Evsan, Thomas Gauly, Uli Hoeness ve Tonio Kröger ile biraraya gelip önümüzdeki yıl uyum konusunda yapılacak çalışmaları görüştü.

Almanya Dergi Yayıncıları Birliği (VDZ) tarafından 15 Kasım 2008’de kurulan Almanya Uyum Vakfı kuruluşundan hemen sonra Devlet Bakanı Maria Böhmer, Sevda Boduroğlu, Kai Diekmann ve Wolfgang Fürstner’den oluşan ve vakfın çalışmalarında Almanca dil öğrenimine odaklanmasını belirleyen Kurucu Yönetim Kurulu’nu oluştu. Vakıf kendisine ana görev olarak göçmen kökenli insanların dil engellerini aşmalarında yardımcı olmayı, okuma yazma becerilerini ve iletişim yetkinliğini teşvik etmeyi belirledi. Dil, toplumsal açıdan pay sahibi olma, başarılı bir eğitim, iş piyasasına giriş ve dolayısıyla uyum için özel bir önem taşır. Vakfın amaçları arasında ayrıca eğitim ve meslek hayatlarında önemli karar aşamalarında bulunan gençlere yönlendirici katkı ve destek sağlamakta yer alıyor.

KAMPANYA BAŞLATTI
Vakıf her yıl, uyum alanında özel angajman gösteren kişilere Altın Victoria Uyum Ödülü’nü veriyor. Altın Victoria ödülünü 2008 yılında ilk olarak Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan aldı. 2009 yılında Bundesliga takımlarından Hoffenheim Başkanı ve SAP Şirketi kurucusu Dietmar Hopp, 2010 yılında Bertelsmann Vakfı Başkanı Liz Mohn ve 2011 yılında da Telekom Genel Müdürü Rene Obermann aldı.

Vakıf, önümüzdeki Mart ayından itibaren Haufe yayınevi (Haufe Verlag) ile birlikte özellikle göçmen kökenli insanlara yönelik bir başvuru rehberi yayınlayacak. Rehber, göçmen kökenli adayların deneyimleri ile ilgili anlatımlarını ve personel alımdan sorumluların verdikleri tavsiyelerle başvuru sürecindeki engelleri görmek ve aşmak için yardımcı oluyor.

2008’DE KURULDU
Vakıf 2010 Mart’ından itibaren "Raus mit der Sprache. Rein ins Leben" (Dilini kullan, yaşama katıl) başlıklı bir uyum kampanyası başlattı. Kendi alanında başarılı olmuş göçmen kökenliler, hoşgörü, açılım kültürü ve Almanca dilini öğrenmek için birer elçi olarak kampanyada görev üstlendi. Kampanya ilanları gazete ve dergilerde yayınlandığı gibi, büyük boy afiş olarak da Almanya’nın değişik şehirlerinin merkezlerine asıldı. Kampanyaya şimdiye kadar sunucu Collien Fernandes, sinema oyuncusu Elyas M’Barek, Bakan Aygül Özkan, milletvekili Özcan Mutlu, futbolcu Jerome Boateng ve rap şarkıcısı Sido destek verdi. Bu arada kampanyanın dördüncü aşaması planlamaları başlatıldı. Kampanya bir çok defa üstün kalitesi ve sosyopolitik angajmanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!