Kur, nasıl yakalandı?

Güncelleme Tarihi:

Kur, nasıl yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 10:34

Almanya'da 12 Ocak'ta öldürülen Kardelen'in (8) babası Yasin Kıraç, zanlı Ali Kur'un Türkçe ifadesinin bir kopyasını Türkiye'den getirip Alman polisine verdi. Kıraç, "Katilin ömür boyu hapse mahkum olmasını ve acı çekmesini arzuluyoruz" dedi. Türk polisi, zanlıyı "Biz yakaladık" derken, kayınpeder "ben yakalattım" diyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Paderborn kentinde 12 Ocak 2009'da tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Kardelen'le (8) ilgili olarak Alman özel televizyon kanallarından RTL"de yayınlanan 'Stern TV' programına konuk olan Kardelen'in babası Yasin Kıraç ve annesi Döndü'nün, zanlı Ali Kur'un ifadesini Türkiye'den alıp getirdiği ortaya çıktı. Westfalen-Blatt Gazetesi'nin haberine göre, Kıraç Ailesi'nin getirdiği ve zanlı Kur'un Aydın'da alınan ifadesini içeren belgeler Almanca'ya tercüme ettirildikten sonra polis tarafından incelenecek.

Günther Jauch'un sunduğu programda konuşan Yasin Kıraç, ellerinde bulunan evraklara göre Ali Kur'un 10 Şubat tarihinde Didim'de plakasız bir araçla trafikte seyrederken polis tarafından durdurulduğunu, daha sonra da gözaltına alındığını anlattı. Kur'un kayınpederi Kadir Ayaz ise damadını Türkiye'de arayıp bularak polise teslim ettiğini iddia etmişti. 12 Ocak'ta Paderborn'da tecavüz edildikten sonra öldürülen Kardelen'in babası Yasin Kıraç, Ali Kur'un kayın pederinin haksız yere kendisini kahraman olarak gösterdiğini söyledi.

Kıraç “Biz Türk adaletine inanıyor ve güveniyoruz. Eşimle birlikte katilin ömür boyu hapse mahkum olmasını ve acı çekmesini arzuluyoruz. Ayrıca Ali Kur'un ailesine borcumuz olduğu ve bu borcu ödeyemediğimiz için intikam için kızımızın öldürüldüğü de yalandır. Ne katili ne de aile bireylerini tanıyoruz. Ayrıca oturduğumuz evden de en kısa zamanda çıkmak istiyoruz. Çünkü bu acılı olayı bize anlatıyor.” Programda Sekiz yaşındaki Kardelen'in, Ali Kur'un evinde tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü, DNA izlerinin de bunu kanıtladığı bildirildi.

DAMADINI NASIL YAKALATTIĞINI ANLATTI

Katil zanlızı zanlısı Alı Kur'un kayınpederi Kadir Ayaz da Alman ikinci televizyonu ZDF'de yayınlanan Johannes B. Kerner'in programına konuk oldu. Ayaz, eğer kızı Zehra'nın da cinayetle ilgisi bulunduğu ortaya çıkarsa en ağır cezaya çarptırılmasını isteyeceğini bildirdi. Kadir Ayaz şöyle konuştu:

“Çocuk cinayeti ile suçlanan Ali Kur, 14 Ocak'ta eşi Zehra ile birlikte Türkiye'ye kaçtı. Ben damadımı hiçbir zaman damat olarak kabul etmedim. Silahsız olmamıza rağmen Kur'un akrabaları benden ve yanımdakilerden çok korktular. Onları öldüreceğimizden endişe ettiklerini tahmin ediyorduk. Her beş dakikada bir telefonla onları arıyorduk. Bunun üzerine damadım, Ali Kur'un annesi onunla buluşmam için oğlunu ikna etmesi ile Ali Kur yakalanarak gözaltına alındı. Tabii ki kızımı Almanya'ya dönmesi için zorlayabilirdim. Ancak, o eşinin suçsuzluğuna inanıyor. Bu nedenle duruşmada Ali Kur'un katil olduğuna kendisinin ikna olması gerekiyor. Kardelen'in ailesi de beni arayarak Türkiye'deki arama çalışmalarımdan dolayı teşekkür ettiler.”

Savcı: İşbirliği içindeyiz

Hürriyet'e konuşan Savcı Ralf Vetter, Kardelen'in katil zanlısı Ali Kur'un yakalanması süreci dahil Türk makamları ile çok iyi çalıştıklarını söyledi. Türk emniyet görevlilerinin Paderborn polisine he türlü konuda yardımcı olduğunu söyleyen Vetter, "Gerek bilgi alışverişi, gerekse alınan ifadeler konusunda şimdişe kadar örnek bir işbirliği yaptık. Aynı ilişkilerin yargı sürecinde de devam edeceğini umuyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!