Kupa Mannheim Türkspor’un

Güncelleme Tarihi:

Kupa Mannheim Türkspor’un
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 10:48

Mannheim Türkspor Baden Futbol Federasyonu Mannheim Bölge Kupası finalinde TSG Lützelsachsen takımını 2-0 yenerek, üst üste ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA Baden Futbol Federasyonu Mannheim Bölgesi kupasını Mannheim Türkspor kazandı. Bezirksliga’da şampiyonluk hesapları yapan Türkspor, kupa finalinde Kreisliga A’da mücadele eden TSG Lützelsachsen takımını deplasmanda 2-0 yenerek kupayı üst üste ikinci kez, toplamda dördüncü kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.


GOL VE KIRMIZI KART
Weinheim’da TSG Lützelsachsen’in sahasında oynanan zorlu karşılaşmaya temsilcimiz Türkspor hızlı başladı. 20. dakikada Mustafa Koyun ile başlayan atakta kaleciden dönen topu Erol Karagöz boş kaleye gönderdi ve Türkspor’u 1-0 öne geçirdi. 32. dakikada rakibine sert giren İsa Arslan, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin beraberlik çabaları sonuç vermeyince ilk yarı Mannheim Türkspor’un 1-0 lehine sonuçlandı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI
Final maçının ikinci yarısında savunmaya çekilen Türkspor rakibine gol şansı tanımazken, geliştirdiği kontraataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Kırmızı-Beyazlılar 56. dakikada geliştirdiği ani atakta Niyaz Azad ile bir gol daha buldu ve skoru 2-0 yaptı.


Zorlu mücadelenin ilerleyen dakikalarında ev sahibi TSG Lützelsachsen’in geliştirdiği atakları berteraf eden Türkspor maçı 2-0 kazanarak Mannheim bölgesi Federasyon Kupası’nın sahibi oldu.


SEVİNÇ YUMAĞI
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sevinç yumağı oluşturan Türksporlu futbolcuların sevinci görülmeye değerdi. Üst üste ikinci kez kupanın sahibi olan Türksporlu futbolcular sahanın ortasında kupanın keyfini doyasıya yaşadılar. Maçtan sonra kazandıkları kupanın önemine dikkat çeken Teknik Direktör Kenan Koçak, “Sezon başında kadromuzu gençleştirmemize rağmen hem ligde hem de kupada büyük başarılar elde ettik. Ligde ikinci sıradayız ve bir üst lige çıkma şansımızı sürdürüyoruz. Kupada da üst üste ikinci kez bölge kupasını kazandık. Futbolcularımı başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.


BAŞKAN MUTLU
Mannheim Türkspor Başkanı Lokman Karabulutoğlu da kupayı kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bize bu mutluluğu bir kez daha yaşatan teknik ekibimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Şu anda ligin sonlarına yaklaşıyoruz. Klasmandaki ikinci sırada olmamız, terfi maçlarına oynama hakkı veriyor. İnşallah sezon sonunda terfi maçlarını da geçerek, Landesliga’ya çıkarız. Bu genç futbolculardan oluşan takımımız üst lige çıkmayı hakkediyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!