Künefe üzeri sohbet

Güncelleme Tarihi:

Künefe üzeri sohbet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 10:58

Berlin Uyum, İş ve Sosyal İşler Senatörü Elke Breitenbach, Kreuzberg Eğitim Okulu’nu (BWK) ziyaretinde, önce künefe yaptı sonra evde çocuk bakımı alanında hızlandırılmış uyum ve mesleki eğitim programına katılan mülteci ve göçmen kadınlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

MESLEK eğitimi konusunda Almanya genelinde örnek gösterilen okullardan biri olan BWK’da bu yıl ‘Çocuk bakımında çeşitlilik’ adlı model proje hayata geçirildi. Göçmen ve mülteci kadınlara çocuk bakımının yanı sıra Almanca ve uyum derslerinin de verildiği hızlandırılmış mesleki eğitim programına 12 göçmen kadın katıldı. Şubat ayında başlayan kurs kapsamında kadınlar, yuvaları tamamlayıcı hizmet veren evde çocuk bakımı konusunda eğitim aldılar.

Künefe üzeri sohbet
ÜÇ TEPKİ KÜNEFE
Eğitim programına destek veren Senatör Elke Breitenbach, model projeyi yerinde görmek amacıyla BWK’yı ziyaret etti. Senatörü kapıda karşılayan BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç, önce senatöre birlikte hazırlayacakları künefe hakkında bilgi verdi. Breitenbach ve Nihat Sorgeç daha sonra, meslek okulunun mutfağına girerek, Antakya’dan gelen orijinal künefe malzemeleriyle üç tepsi künefe hazırladı. Elke Breitenbach daha sonra kursa katılan kadınlarla bir araya geldi. Önce kadınların eğitim programı hakkındaki tecrübelerini dinleyen senatör eğitim programlarını başarıyla tamamlamalarından dolayı kadınları tebrik etti.
Künefe üzeri sohbet
‘ÇOCUK BAKIM HİZMETİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ’
Senatör Breitenbach, “Korona salgını mülteci geçmişi olan kadınların meslek eğitimi ve iş piyasasına kazandırılmasını zorlaştırdı. Bu projeyle birlikte katılımcıların iş piyasasına kazandırılmasını sağlarken, günlük evde çocuk bakımı hizmetini güçlendirmek istiyoruz” dedi. Eğitim programının katılımcılardan biri olan Nadia Amer Abdülhaleem, 2017 yılıda Irak’tan kaçarak Almanya’ya geldiğini belirtti. Çocuk bakımının yapmak istediği mesleklerden biri olduğunu kaydeden Abdülhaleem, “Ancak mesleğimi icra etmedeki en büyük engel dil sorunu. Ayrıca çocuk bakımıyla ilgili bürokratik birçok bilgi ve Almanya’daki genel kurallarla ilgili bilgi gerekiyor. Bunlar bende eksikti. Bu nedenle bu seminerlere katıldım” dedi.
Künefe üzeri sohbet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!