Kundakçı İngo W. davası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı İngo W. davası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 16:23

Elmshorn'da “Türk-Alman Kültür Derneği”ni kundaklayıp 16 kişinin yaralanmasına neden olan 41 yaşındaki İngo W.'nin davası, pazartesi günü İtzehoe Eyalet Mahkemesi'nde görülmeye başlıyor. Vatandaşlarımızın son anda yananarak ölmekten kurtulduğu olayda kundakçı İngo W. derneğin girişine benzin döküp ateşe verirken yaralanmış ve bu şekilde kendini ele vermişti.

Haberin Devamı

SCHLESWİG-Holstein Eyaleti'ndeki Elmshorn kentinde “Türk-Alman Kültür Derneği” binasını içinde yaklaşık 25 kişinin bulunduğu bir sırada kundaklayarak hayatlarına kasteden 41 yaşındaki İngo W. pazartesi günü İtzehoe Eyalet Mahkemesi'nin 5. Ceza Dairesi'nde yargılanmaya başlıyor. Görülecek davada cinayete teşebbüs suçundan yargılanacak olan İngo W.'nin müebbet hapis cezası alması bekleniyor.

İtzehoe Eyalet Mahkemesi Basın Sözcüsü Julia Geartner konu ile ilgili yaptığı açıklamada, davaya pazartesi günü saat 9.00'da iddianamenin okunmasıyla başlanacağını ve yeni yılda devam edileceğini söyledi. Geartner, toplam beş duruşma gününün öngörüldüğü davada çok sayıda görgü tanığı dinleneceğini ve kararın muhtemelen Şubat ayında verileceğini kaydetti. Elmshorn Göçmenler Birliği Başkanı Hayri Öznarin konu ile ilgili, “Böyle bir vakanın peşini bırakmamız mümkün değildir. O gece vatandaşlarımız cayır cayır yanabilirlerdi. Allah onları korudu. Olayı kesinlikle kınıyor, zanlının gereken cezaya çarptırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Olay nasıl olmuştu
Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, kundakçı 26 Haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sularında binada 25 kişinin bulunduğu bir sırada derneğin arka kapısından elinde bir balta, bir bıçak ve bir de benzin dolu bir bidonla içeriye girmiş ve "Hepinizi öldüreceğim" diye haykırmıştı. Kimse tam ne olduğunu anlayamadan yerlere benzin döken kundakçının aniden cebinden çakmağını çıkartıp çakmasıyla alevler vatandaşlarımızın etrafını sarmıştı. Olayı önce şaka zanneden vatandaşlarımız alevleri görünce can havliyle kendilerini dışarıya atmış ancak 16 kişi yaralanmıştı. Çıkan yangın sonucu derneğin odaları, üst katlarda yer alan daireler ve IG-Metall sendikasının ofisi yanmıştı.

Kundakçı kendini ele verdi
Bülent Çelik'in başkanlığındaki “Türk-Alman Kültür Derneği” kundaklayan İngo W. olay anında yaralanmış ve Türklere karşı ağır küfürler etmişti. O anda alkollü olan kundakçıyı vatandaşlarımız yakalamış ve polise teslim etmişlerdi. Alkollü olduğu belirlenen zanlı hastaneye kaldırılmış ve tedavisi tamamlandıktan sonra cezaevinde sevk edilmişti. İlk günden itibaren kundaklamanın arkasında siyasi bir gerekçe olduğunu ve olayda aşırı sağcı izi bulunduğunu dile getiren IG-Metal, polisin bu yönde bir bulguya rastlanmadığını belirtmesini ağır bir dille eleştirmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Sarah Führer de polisin açıklamasına katılarak, ellerinde bu yönde bir bulgu olmadığını ifade etmiş ve İngo W.'nin defalarca dernekten gelen gürültü nedeni ile şikayetçi olduğunu kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!