Kundakçı davası temyize gidecek

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı davası temyize gidecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 15:52

‘Türk-Alman Kültür Derneği’ni kundaklayıp 16 kişinin yaralanmasına ve lokaldehasara neden olan Ingo W.’ye, verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının az olduğunusöyleyen dernek işletmecisi Bülent Çelik, karara itiraz edip, temyize gideceğim dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Schleswig- Holstein Eyaleti Elmshorn kentinde 26 Haziran 2011 tarihinde ‘Türk-Alman Kültür Derneği’ni kundaklayan Alman vatandaşı 41 yaşındaki Ingo W., 15 Türk’ün yaralanmasına ve lokalde yüksek oranda maddi hasara neden olmuştu. Savcı, kundakçı için 6 yıl hapis talebinde bulunmuştu. Ancak Ingo W.’ye 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Bu cezanın düşük olduğunu vurgulayan dernek lokali işletmecisi Bülent Çelik, temyize gideceğini söyledi.

Vatandaşlarımız yanarak ölebilirdi

Savcılığın istediği cezanın çok altında olması Elmshornlu m Türkleri de üzdü. Davayı takip eden Elmshorn Göçmenler Birliği Başkanı Hayri Öznarin, “Olay çok üzücü. Vatandaşlarımız yanarak ölebilirlerdi. Çünkü sanık bıçak, balta ve benzin bidonuyla içeriye girdi. Bu kişinin hedefi ölüme teşebbüstür. Fakat burada sanığın sağlık ve psikolojik durumu üzerine bilirkişi raporu istenilmiş ve bu raporda kundakçının kötü bir geçmişi olduğu, ani bir cinnet geçirip olayı gerçekleştirdiği belirlenmiş. Ancak Ingo W.’nin yabancı düşmanı veya insanların canına kastı olmadığı tespit edilmiş. Oysa savcı, sanık için 6 yıl hapis istemişti. Hakim cinayete teşebbüsten değil de, cinnet geçirdiği kararını vererek sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!