Kültürümüzü gelecek nesillere anlatmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Kültürümüzü gelecek nesillere anlatmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 13:32

KOPENHAG Alevi Kültür Derneği, hafta sonunda bir günlük ziyaret için Kopenhag’a gelen Lübeck Alevi Toplumu Kadınlar Kolu üyelerini ağırladı.

Haberin Devamı

Konuk kadınlar önce, Kopenhag’da Kraliyet Sarayı Amelienborg, Danimarka’nın simgesi Deniz Kızı heykeli, Nyhavn, parlamento gibi önemli yerleri gezdi. Kopenhag Alevi Kültür Derneği yöneticileri daha sonra Bladamsvej 16 adresindeki halkevi lokalinde Lübeck Alevi Toplumu Kadınlar Kolu üyelerine yemek verdi.

Yemekten önce Lübeck Alevi Toplumu Kadınlar Kolu Başkanı Saliha Arslan, Kopenhag’a gelen üyeleri arasında topladıkları 190 Euro’yu bir kese içinde Kopenhag Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Cengiz Aydın’a teslim etti. Ali Cengiz Aydın da konuk Dernek Başkanı Saliha Arslan’a bir buket çiçek sunarak konuklarına nazik davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Anlamı büyük
Saliha Arslan, Kopenhag’daki Alevi Kültür Derneği’ni yakından tanımak, işbirliğini geliştirmek amacı ile üyeleriyle birlikte ziyarette bulunduklarını söyledi. Kopenhag Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Cengiz Aydın da derneklerinin henüz yeni kurulduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Almanya’nın Lübeck şehrinden konuklarımızın bizi ziyaret etmesi bize güç verdi. Ayrıca büyük bir nezaket gösterip aralarında topladıkları para, bizim m için miktarından çok anlamı önem taşıyor. Amacımız Kopenhag ve çevresindeki Alevi kökenli vatandaşlarımızı bir araya getirerek kendi inancımız doğrultusunda faaliyetler yürütmek, kendi kültürümüzü inancımızı içinde yaşadığımız topluma ve gelecek nesillere tanıtmak, üyelerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek. Bu arada, Lübeck’de bir kardeş dernek edindiğimiz için çok mutluyuz. Biz de yakında kendilerini ziyaret etmeyi düşünüyoruz.”

Sazlı sözlü eğlence
Dernek üyelerinin konukları için evlerinde hazırladıkları yemeklerin tadına bakıldıktan sonra, iki derneğin üyeleri ozan Hasan Özdemir’in müzikleri eşliğinde eğlendi. İshoj Türk Müziği Korosu’nda solistlik yapan Kopenhag Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Cengiz Aydın da Hasan Özdemir’in sazı eşliğinde türküler söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!