Kültür haftasına dualı açılış

Güncelleme Tarihi:

Kültür haftasına dualı açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 17:21

ALMANYA'da Gross Gerau kentinde 6. defa düzenlenen Kültürlerarası haftalar etkinliğine Protestan Kilisesi Papazı Wolfgang Prawitz ve Gross-Gerau DİTİB Camii din görevlisi Erhan Durmuş'un birlikte Almanca olarak okudukları kültürlerarası barış duası ile start aldı.

Haberin Devamı

Generations X Derneği :aşkanı ve Hessen Eyaleti Uyum Meclisleri Birliği Başkan yardımcısı İsmail Özdoğan yaptığı açılış konuşmasında ise, "Çok kültürlülük toplumumuza canlılık ve renklilik katıyor" dedi.


Etkinlik takvimi
Bu yılki etkinlikte sanatçı Deniz Köseoğlu, 24 Eylül Cuma günü saat 20.00'da Gross Gerau'da Jahn Caddesi'nde bulunan Stadthalle'de dinleyici ile buluşacak. Hıristiyan ve Müslümanlar, 'Komşular diyalog içinde' adı altında 29 Eylül tarihinde Darmstaedter Caddesi 31 numarada düzenlenecek gecede bir araya gelecek. Ayrıca yine aynı caddede 4 Ekim'de, Dr. Harmjan Dan (Protestan Kilisesi Hessen), Atilla Karabörklü (Almanya Türk Toplumu) ve İsmail Köse (Hessen Milli Görüş Teşkilatı), "Devlet okullarında İslam Din dersi" konulu toplantıda konuşacaklar. 3 Ekim'de Gross Gerau'da bulunan kilise ve camiler açık kapı günü düzenleyecek.
Rüsselsheim kentinde de 1 Ekim'e kadar devam eden kültürlerarası etkinlik start aldı. Yazar Melda Akbaş dört gün boyunca Rüsselsheim'da bulunan okullarda öğrencilerle bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!