Kültür Günlerine yağmur engeli

Güncelleme Tarihi:

Kültür Günlerine yağmur engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2006 00:00

Almanya´nın Bremen kentinde düzenlenen Türk Kültür Günleri´nin ikinci günü yağmurun azizliğine uğradı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bremen kentinde bir hafta sürecek olan \"3. Türk Kültür Günleri\" etkinlikleri devam ediyor. Dün yağmur ve katılımın az olması nedeniyle 11.30 yerine 16.30´da başlayan etkinliğe Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) eyalet meclisi grup başkanı Hartmut Perschau, Bremen Meclis Başkanı Christian Weber´in yanı sıra Bremen Fahri Konsolosu Karl-Hainz Grabbe’nin temsilciliğini yapan Yasemin Vierkötter de katılark standları gezdi.

Weber, kent merkezindeki ’’Marktplatz’’ meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türklerin zengin kültürlerini sergilemelerinin kendileri için bir zenginlik olduğunu belirterek, ’’Bizler de sizleri desteklemek için buradayız’’ dedi.

Türk Kültür Günleri´nde Bremen Polisi, Sosyal Senatörlüğe bağlı Uyum Kurumu, AWO, Bremen-İzmir Kardeşlik Derneği, Türk-Alman Kadınlar Derneği, Türk-Alman İşverenler Derneği gibi kuruluşlar stand açtı. Akşam saatlerinde ise sinema sanatçısı Demir Gökgöl´un şair Nazım Hikmet’in yaşantısını ve şiirlerinden sunduğu program sunulurken buraya çoğu Alman sadece 30 kişinin katılması ise hayal kırıklığına yol açtı.

Recep SEPLİN / BREMEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!