Kültür Elçileri alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Kültür Elçileri alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 16:30

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ‘Kültür Köprüleri’ projesine katılan sanatçıların Brüksel buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

AVRUPA Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü’nün, Türkiye’nin 24 kentini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesi, uzun yolculuğunu Brüksel’de tamamladı. Projeye katılan tüm yazarların Avrupa Birliği Parlamentosu’ndaki “Edebiyat Buluşması”nda bir araya gelerek, birliktelik tablosu oluşturması büyük takdirle karşılandı. AP’deki töreni Büyükelçi Nazif Murat Ersavcı, eşi Sefire Zeynep Ersavcı, AB nezdinde Büyükelçi Selim Kuneralp, Dışişleri Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Hakan Aytek de takip ederek, edebiyatçılarla sohbet etti, çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Sanatçıları kutladı
Böyle bir projede görev alan sanatçıları AP’de ağırlayan, AP Parlamenteri Malike Benarb-Attou ve Goethe Enstitüsü Müdürü Claudia Hahn-Raabe, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierine; "Ülkeler gezdik. Ülkeler insanı ile tanıştık. Hoş anılarımız oldu. ülke insanlarını edebiyat ile edebiyatçılar ile buluşturduk. Ön yargıları kırmaya, tanışmaya katkı yapmışsak ne mutlu bize" diyerek, bir ilke imza atan sanatçıları tebrik ettiler.

Haberin Devamı

Proje Koordinatörü Işın Gürel, proje kapsamında yer alan ünlü edebiyatçılar, farklı ülkelerde, farklı insanlarla buluştular. Ülkelerin ve ülke insanlarının tanışmasına kültür yolu ile katkı yaptılar. Köprü oldular. Projemiz güzel anılarla tamamlandı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!